Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.11.2017 01:01

Všetky cesty v Bratislave sú prejazdné


Snímka zdroj: (hmb).


Do Bratislavy zavítala pravá zima a cestári sú neustále v teréne. V nočných hodinách bol vykonaný preventívny posyp v lokalitách Koliba, Kramáre a na mostoch, na ktorých sa tvorí námraza.


Následne bol nadránom vykonaný celomestský posyp spojený s pluhovaním. Aktuálne sú všetky cesty prejazdné a pracovníci ručne dočistujú komunikácie a chodníky tak, aby boli prejazdné bez komplikácií.

Cestári aktuálne dočisťujú kašovitý rozjazdený sneh na komunikáciách, nielen vo frekventovaných lokalitách, ale postupne v celom meste. Dopravná situácia bola sťažená na Kolibe a na Kramároch, kde spadnutý strom porušil trolejové vedenie. MHD premáva v meste s meškaniami od 10 do 30 minút. Zamestnanci DPB, a. s., sú v pohotovosti, v teréne čistia zastávky, trate a obratiská MHD.

Zimná údržba komunikácií sa vykonáva viacerými spôsobmi. Pri väčšom spáde snehu a vytváraní závejov sa používa frézovanie. Počas sneženia a po spáde snehu sa využívajú pluhovanie a likvidačný posyp, ručné uvoľňovanie priechodov pre chodcov, uvoľňovanie uličných vpustov a vo výnimočných prípadoch naloženie a odvoz snehu. Počas náhleho odmäku sa volí spôsob čerpania vody a uvoľňovania kanálových vpustov.

Hlavné mesto vyzýva všetkých občanov k zvýšenej pozornosti a opatrnosti v súvislosti so zimným počasím v Bratislave. Občania môžu svoje postrehy a námety, čo sa týka nezjazdných ciest alebo neschodných chodníkov, nahlásiť mestskému dispečingu na dispecing@bratislava.sk alebo na 02/59 356 768 a 0902 985 887.

Od 29. novembra bola v hlavnom meste vyhlásená zimná pohotovosť. Počas zimnej sezóny bude v pohotovosti nasadených 43 sypačov, 11 multikár, 1 snehová fréza a 88 ručných pracovníkov. Hlavné mesto nesutále monitoruje situáciu v meste a sleduje predpoveď počasia kvôli operatívnym zásahom na komunikáciách.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Nové Mesto používa proti snehu a ľadu ekologický zeolit s ekosoľou
Bratislavské Nové Mesto bojuje proti tohtoročnému snehu a ľadu na komunikáciách a chodníkoch vo svojej správe špeciálnou horninou zeolit. Tú zmiešava s ekologickou soľou, aby bola zmes šetrná k životnému prostrediu, faune i flóre.
viac
06.02.2017
Keď aj zima zahreje
Petržalský starosta Vladimír Bajan prekvapil v piatok (3. 2.) „vépeeskárov“, keď sa bol na vlastné oči presvedčiť, ako sa im darí pri zimnej údržbe.
viac
19.09.2017
Župné cesty podstúpili letnú údržbu za viac ako 1,3 mil. eur
V období od prvého apríla do konca júla tohto roku ozdravila počas letnej údržby Správa ciest TSK cesty druhej a tretej triedy. Z ciest sa odstránili okrem výtlkov i nerovnosti obmedzujúce plynulosť cestnej premávky.
viac
23.11.2017
Cestári majú najviac práce na Orave, Liptove a Kysuciach
Na cestách II. a III. triedy v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja upravujú cestári zjazdnosť vozoviek v rámci zimnej údržby. Najviac práce je podľa riaditeľa odboru dopravy ŽSK Ivana Mokrého v severných regiónoch Žilinskej župy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %