Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.02.2021 08:30

Výber strednej školy má deviatakom uľahčiť nová brožúra a webstránka ŽSK


Ilustračná snímka: (tasr).


Ponuku stredných škôl pre žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) prezentuje nová brožúra Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a webová stránka mojastredna.sk. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej podávajú deviataci prihlášky na stredné školy do 8. apríla 2021.


„Stránka je jednoduchá a prehľadná. Návštevníkov prevedie jednotlivými školskými odbormi, ktoré ŽSK ponúka. Pre lepšiu orientáciu sú školy rozdelené podľa zamerania, ale aj podľa regiónu, v ktorom sa nachádzajú,” uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová s tým, že potenciálnych študentov oboznámi aj s možnosťami ubytovania v rámci školských internátov a prevedie ich dôležitými termínmi a aktualitami.

Podotkla, že výber strednej školy je pre žiakov mimoriadne dôležitým rozhodnutím, ktoré zásadným spôsobom ovplyvní ich budúcu kariéru. „Pandémia ochorenia COVID-19 zmenila spôsob vzdelávania, ktoré sa dnes deje v online prostredí. A tak sa uskutoční aj výber strednej školy. Dni otvorených dverí nahradili virtuálne prehliadky a verím, že naša webová stránka bude praktickou pomôckou, ktorá uľahčí ich výber,” dodala Jurinová.

S webovou stránkou pripravil ŽSK aj brožúru, ktorá na takmer 150 stranách prevedie žiakov po školách a predstaví im zaujímavosti zo života stredoškolákov. „S novou webstránkou a brožúrou, ako i so samotnou ponukou stredných škôl ŽSK oboznámi aj výchovných poradcov ZŠ na území Žilinského kraja, pre ktorých na utorok pripravila online seminár. Súčasťou seminára sú krátke prednášky spolupracujúcich subjektov ako Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Žiline či Štátny inštitút odborného vzdelávania,” doplnila Remencová.

ŽSK má v správe 59 stredných škôl (15 gymnázií, jedno konzervatórium, jednu školu umeleckého priemyslu, šesť spojených škôl, 36 stredných odborných škôl) a jednu jazykovú školu. „Študijné a učebné odbory pokrývajú zameraniami takmer celú oblasť hospodárstva a kvalifikovaní pedagógovia v krajských školách sú pripravení modernou formou odovzdávať študentom svoje vedomosti, skúsenosti a zručnosti, aby ich čo najlepšie pripravili na budúce povolanie a na život,” uzavrela Remencová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2020
Župa pomáha s výberom strednej školy prostredníctvom online kvízu
Výber strednej školy patrí medzi jedno z najdôležitejších rozhodnutí v živote mladého človeka. Pre uľahčenie výberu prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz.
viac
24.07.2020
Popularita duálneho vzdelávania rastie
Popularita duálneho vzdelávania rastie. Potvrdzujú to výsledky prieskumu, v ktorom spoločnosť Centire zistila, že viac ako 40 % žiakov deviatych ročníkov považuje systém duálneho vzdelávania za atraktívny. Prieskum bol realizovaný v júni 2020 formou online dotazníka na vzorke 3867 študentov.
viac
11.09.2020
Podujatia Župné školy v Avione a Župné školy pre teba sa tento rok neuskutočnia
Na základe vyvíjajúcej sa epidemiologickej situácie, pristúpil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) k zrušeniu tradičných a rodičmi deviatakov vyhľadávaných podujatí. Ide o podujatie Župné školy v Avione, ale aj mimo bratislavské Župné školy pre teba v Pezinku, Senci a Malackách.
viac
18.03.2021
BSK pomáha aj tento rok pri výbere strednej školy
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chce pomôcť žiakom základných škôl aj tento rok pri výbere strednej školy, prináša preto opäť interaktívny online kvíz.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %