Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
27.01.2021 09:20

Vybrané projekty podporí mesto z participatívneho rozpočtu


Mestský úrad v Leviciach.


Občianske združenia, neziskové organizácie i jednotlivci v Leviciach môžu do 29. januára podávať projekty, ktoré by mali byť financované z participatívneho rozpočtu mesta.


Podporené zámery musia mať verejnoprospešný charakter a ich výsledok musí byť prístupný obyvateľom mesta.

Projekt môže byť zameraný napríklad na úpravy verejného priestoru, voľnočasové aktivity zamerané na kultúrne, pohybové, záujmové a tvorivé aktivity. „Realizovateľný musí byť na území Levíc v rámci jedného kalendárneho roka,“ informovala radnica.

Maximálna výška podpory pre jeden projekt je 3000 eur. „Zahŕňa náklady na vlastnú realizáciu. V prípade, že predkladateľ zabezpečí ďalšiu finančnú podporu z iných zdrojov, môžu celkové náklady projektu presiahnuť stanovenú výšku,“ oznámil mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
02.12.2020
Mesto hľadá vhodné projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu
Levická radnica začína zbierať verejnoprospešné projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu mesta v roku 2021. Žiadateľmi o dotáciu môžu byť jednotlivci, občianske združenia i neziskové organizácie.
viac
29.01.2021
Dotačné schémy TSK sú už otvorené
V rámci Dotačného systému Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK, Zelených očí a podpory zážitkového vzdelávania na stredných školách prerozdelí župa medzi žiadateľov v tomto roku takmer 700 tisíc eur.
viac
08.04.2021
O prostriedky z participatívneho rozpočtu Novej Bane sa uchádzajú tri projekty
O finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu mesta Nová Baňa sa uchádzajú tri projekty. Samospráva o pridelení financií rozhodne do konca apríla, informoval primátor mesta Branislav Jaďuď.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %