Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.10.2017 12:03

Vyhlásenie predsedu ZMOS Michala Sýkoru k voľbám do VÚC


Ilustračná snímka.


Od volebnej účasti záleží kvalita rozhodnutí VÚC. Blížiace sa voľby do orgánov samosprávnych krajov majú priamy vplyv na budúce rozhodovanie, regionálny rozvoj a spoluprácu krajských samospráv s mestami a obcami.


Vo voľbách sa o dôveru voličov uchádzajú aj starostovia a primátori, ktorí majú cenné priame skúsenosti s rozvojom samospráv, poznajú kompetencie, zodpovedne nastavujú lokálne priority a svojimi rozhodnutiami ich presadzujú. Práve preto môže byť ich volebný úspech pri voľbe poslancov výraznou pomocou v činnosti vyšších územných celkov. Napokon, štatutárni predstavitelia miest a obcí komunikujú s úradmi samosprávnych krajov a spolupracujú s ich organizáciami, čo znamená, že regionálna samospráva im nie je cudzia, lebo poznajú procesy, rozhodnutia a tiež ich dopady.

Od prichádzajúcich volieb do orgánov samosprávnych krajov očakávam záujem voličov o voľbu svojich zástupcov, a to, že pri využití jedného z najdôležitejších práv – práva voliť budú môcť kandidátov na predsedov a poslancov hodnotiť podľa doterajších skúseností a dosiahnutých výsledkov.

Voličom chcem zaželať správny výber, lebo predsedovia samosprávnych krajov a poslanci zastupiteľstiev samosprávnych krajov budú rozhodovať o regionálnom rozvoji, cestovnom ruchu, školstve, sociálnych veciach, kultúre, či o správe a údržbe ciest najbližších päť rokov.

Autor: (Michal SÝKORA, predseda ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR
Štrbské Pleso – 6. apríl 2016 - Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal 6. rokovanie Rady ZMOS. Uskutočnilo sa 5. a 6. apríla 2016 v Štrbskom Plese. Dvojdňový program rokovania tvorilo 21 bodov, medzi ktorými dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR 2016 - 2020.
viac
16.05.2016
Snem ZMOS je sviatkom spoločnej nádeje
V poradí 27. snem ZMOS nebude len bilanciou toho, čo sa podarilo a úvahou o tom, čo sme ešte mohli urobiť. Dvojdňové rokovanie musíme vnímať ako našu schopnosť jasne formulovať tézy, ktoré dokážeme presadiť a naplniť.
viac
12.11.2018
Starosta Štrby je rekordérom, vo funkcii bude desiate volebné obdobie
Starosta Štrby Michal Sýkora je slovenským rekordérom, vo funkcii bude jubilejný desiatykrát. Po prvý raz v histórii však v komunálnych voľbách nemal súpera a svoju podporu mu vyjadrilo 767 tamojších obyvateľov.
viac
15.11.2018
Spoločná bilancia komunálnych volieb na Slovensku a v Čechách
Krásno nad Kysucou - 13. novembra 2018 – Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora spolu s predsedom Svazu měst a obcí České republiky Františkom Luklom na tlačovej konferencii bilancovali výsledky nedávnych volieb do orgánov samospráv na Slovensku a v Čechách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %