Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.02.2020 12:40

Vyhlásili výzvu na podporu malých a stredných podnikov v regióne Horná Nitra


Snímka zdroj: (euractive.sk).


Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky zameranú na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu uhoľného regiónu Horná Nitra.


Cieľom zverejnenej výzvy je podporiť rozvoj podnikania a zvýšenie konkurencieschopnosti malého a stredného podnikania v rámci transformácie uhoľného regiónu Horná Nitra prostredníctvom podpory projektov zameraných na uvedenie nového alebo inovovaného produktu žiadateľa na trh alebo na inováciu produkčného procesu.

Oprávneným miestom realizácie projektu sú výhradne okresy Prievidza a Partizánske, pričom rozhodujúce je miesto realizácie projektu, nie sídlo žiadateľa. Oprávnenými žiadateľmi v rámci výzvy sú mikro, malé a stredné podniky spĺňajúce všetky podmienky poskytnutia príspevku definované výzvou.

Predmetom projektu musí byť nákup dlhodobého hmotného a/alebo nehmotného majetku (stroje, prístroje, zariadenia softvér, licencie), ktorý bude využívaný pri tvorbe nového alebo inovovaného produktu žiadateľa alebo pri inovácii produkčného procesu žiadateľa.

V rámci výzvy sú vyčlenené finančné prostriedky vo výške 10 miliónov eur. Minimálna výška nenávratného finančného príspevku na projekt je stanovená vo výške 50 000 eur. Maximálna výška nenávratného finančného príspevku nesmie prekročiť 200 000 eur na projekt. Dátum uzávierky 1. hodnotiaceho kola je 30. apríla 2020. Indikatívna výška finančných prostriedkov zo zdrojov EÚ vyčlenených na výzvu je 10 mil. eur.

Výzva je vyhlásená v zjednodušenom režime. Žiadosti vrátane jednotlivých príloh je možné podať plne elektronicky. Žiadateľ nemusí predkladať potvrdenia vydané verejnými orgánmi, ako aj ďalšie dokumenty. Zároveň je zjednodušené vypĺňanie formulára žiadosti. Celá dokumentácia výzvy je nastavená v užívateľsky priateľskom formáte s využitím preddefinovaných formulárov vybraných príloh a pomôcok, ktoré majú žiadateľom pomôcť minimalizovať formálne nedostatky žiadostí.

Autor: (mhsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2018
Samosprávy pozývajú k spolupráci na tvorbe Akčného plánu rozvoja hornej Nitry
Pracovný trh regiónu hornej Nitry čaká nevyhnutná transformácia. Aby pracovné príležitosti pre jeho obyvateľov ostali zachované, je nevyhnutná úzka spolupráca regionálnych samospráv, štátu i súkromného sektora.
viac
18.02.2020
Ministerstvo hospodárstva pokračuje v podpore nabíjačiek pre elektromobily
Ministerstvo hospodárstva SR sa naďalej snaží o razantné zvýšenie nabíjacej infraštruktúry na slovenských cestách. Novinkou je, že o finančný príspevok môžu požiadať nielen samosprávy, ale aj podnikatelia.
viac
01.08.2020
Program rozvoja mesta bude reflektovať na transformáciu regiónu
Nový program rozvoja mesta (PRM) Handlová bude reflektovať na transformáciu regiónu horná Nitra po ukončení ťažby uhlia. Prípravu strategického dokumentu zdržala pandémia nového koronavírusu, pracovné skupiny opäť začali s jeho realizáciou, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
18.02.2022
TSK chce financovať obnovu NsP Prievidza z Fondu na spravodlivú transformáciu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rokuje so zástupcami Európskej komisie (EK) o možnosti financovania modernizácie Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach z Fondu na spravodlivú transformáciu. S projektmi z oblasti zdravotníctva totiž EK exaktne nepočíta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %