Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.09.2019 01:10

Vykroč s nami na zelenú


Ilustračný výrez plagátu


„Vykroč s nami na zelenú“ je slogan, ktorým chce odbor environmentálnej výchovy a vzdelávania (OEVV) Slovenskej agentúry životného prostredia upútať pozornosť žiakov, učiteľov, ale aj širšej verejnosti na jeho aktivity.


 V školskom roku 2019/2020 prichádza s inovovanou ponukou, predstavuje nové zážitkové programy pre školy v BBSK, ale aj novinky v rámci etablovaných celoslovenských programov a súťaží.

Žiaci budú mať príležitosť postaviť hmyzí hotel, zistiť ako sa cíti planéta pod vrstvami skleníkových plynov, zmeniť život plastovej fľaše, zmerať si vedomostné sily s rovesníkmi v Českej republike, vypočítať si svoju ekologickú stopu, aktivovať sa pre životné prostredie formou vlastných činov alebo realizovať sa v nových súťažných kategóriách.

Odbor tiež dáva na známosť, že plánuje podujatia ako Festival Zeme či Deň otvorených dverí. Pripravuje inovačné vzdelávanie pre učiteľov, informačný portál environmentálnej výchovy a prestavbu Strediska environmentálnej výchovy Dropie na modelové centrum klimatických zmien.

V rámci pripravovanej vnútornej koncepcie environmentálnej výchovy a vzdelávania chce byť OEVV  iniciátorom zmien, ktoré povedú k zlepšeniu environmentálneho správania a identity organizácie.  Prvým krokom vpred je budovanie praktických ukážok v areáli SAŽP (kompostovisko, hmyzí hotel, solárna sušička), ktorých účelom je nielen slúžiť zamestnancom, ale aj inšpirovať a vzdelávať okoloidúcu verejnosť.

Vykročte aj vy na cestu zmeny a pridajte sa k nám. Ako? Možno aj zapojením sa do pripravovaných aktivít, ktoré nájdete v pripojenej prílohe.  

Autor: (sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2019
Reštart školského programu vo formáte outdoorovej hry - Enviróza
Slovenská agentúra životného prostredia pravidelne inovuje svoju ponuku v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania. Niekoľkým zmenami prešiel počas svojej existencie aj školský program vo formáte outdoorovej hry - Enviróza.
viac
25.01.2020
SAŽP rozširuje spoluprácu s Trenčianskym samosprávnym krajom
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) rozšíri spoluprácu s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) o environmentálnu výchovu, vzdelávanie, informačné kampane a metodiku pri tvorbe zelených projektov. Vyplýva to z utorkového (21. 1.) stretnutia vedenia TSK s predstaviteľmi SAŽP.
viac
18.02.2020
V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu
V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.
viac
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %