Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.05.2017 10:06

Vynovená hala sa stane športovým srdcom Žiliny


Iliustračný výrez plagátu.


Žilinský samosprávny kraj otvoril 4. mája zrekonštruované športové centrum pri Spojenej škole na Rosinskej ulici.


Vynovená hala sa stane športovým srdcom Žiliny, keďže ako jediná svojho typu v krajskom meste spĺňa parametre na organizáciu najvyšších športových súťaží a turnajov. Jej vlastníkom je žilinská župa, ktorá do modernizácie investovala 800-tisíc eur. Ako uviedol žilinský župan Juraj Blanár, ide o jedinečný priestor. „V Žiline nie je žiadna iná hala, ktorú by športovci mohli takto profesionálne využívať. Podarilo sa nám vymeniť starú podlahu za novú špeciálne odpruženú palubovku, obnoviť šatne, vstupné dvere a okná i hygienické zariadenia. Športovci budú mať kvalitné podmienky pre trénovanie aj profesionálne zápasy,“ priblížil predseda ŽSK.

Podľa slov riaditeľky SŠ na Rosinskej Márie Wienerovej budú priestory po otvorení využívať najmä študenti, ale aj športové kluby a verejnosť. „Súčasťou školy je tiež športové gymnázium. Žiaci preto musia absolvovať pravidelné tréningy i kondičnú prípravu a vďaka modernizácii hala naplní všetky ich špecifické potreby a očakávania. Trénovať sa tu bude dať 13 športov, a to basketbal, volejbal, futbal, futsal, florbal, stolný tenis, gymnastika, tenis, hádzaná, vybíjaná, nohejbal a rovnako netradičné športy, ako je ringet či frisbee,“ zdôraznila M. Wienerová. Významnými absolventmi školy sú mnohé športové talenty Slovenska, ako napríklad bratia Saganovci, hokejista Peter Cehlárik, futbalisti Peter Pekarík i súčasný kapitán MŠK Žilina Michal Škvarka. „Aktuálne sú našimi žiakmi aj nádejný talent, cyklista Matúš Štoček a Alexander Valuch, majster Európy v stolnom tenise,“ doplnila riaditeľka SŠ na Rosinskej. „Naším cieľom bolo vybudovať moderné centrum, ktoré poskytne nielen žiakom, ale tiež všetkým obyvateľom Žiliny a okolia kvalitný priestor a lepšie možnosti pre športové vyžitie. Obnovená športová hala toto všetko ponúka,“ uzavrel J. Blanár.

Oecné noviny č. 17-18/2017 na str. 28

Autor: (zat)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2016
Žilinský kraj vybuduje nové športoviská a podporí šport v školách
Žilinská župa rozdelila 40-tisíc eur pre 24 projektov stredných škôl v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
06.02.2023
Pri Spojenej škole v Púchove postavia novú halu s učebňami za dva milióny eur
Moderné gumárenské dielne, robotické pracovisko, počítačová učebňa i dielňa pre strojársky výcvik budú súčasťou novej haly Spojenej školy v Púchove.
viac
23.11.2023
Dažďovú vodu využívajú v škole na zavlažovanie
Do pilotného projektu zadržiavania dažďovej vody, ktorá je vybudovaním rozvodov využívaná na závlahu, sa zapojila žilinská Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku. Je tak prvou školou na Slovensku, kde úspešne zrealizovali využitie dažďovej vody pre závlahu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %