Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
04.08.2023 09:30

Vynovenú pôrodnicu v považskobystrickej nemocnici otvoria v septembri


Ilustračná snímka: (tasr).


Zrekonštruovaná pôrodnica Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici začne rodičkám slúžiť od septembra. Modernizáciou priestorov má dôjsť k zásadnému skvalitneniu zdravotnej starostlivosti. Informoval o tom riaditeľ nemocnice Igor Steiner.


"V minulosti tu prebiehali pôrody v pôvodných priestoroch z 50. rokov minulého storočia. Pôrodné boxy boli otvorené, nebola zabezpečená dostatočná intimita rodičiek, komplikáciou bola aj prítomnosť otcov pri pôrodoch. To všetko sa po rekonštrukcii diametrálne zmení. Priestory sú nové, hygienicky i organizačne inak uspôsobené. Starostlivosť o novorodenca bude na neporovnateľne vyššej úrovni," skonštatoval riaditeľ s tým, že vynovená pôrodnica zvládne aj prípadný rapídny nárast počtu pôrodov ročne.

Termín ukončenia modernizácie pôrodnice sa o niekoľko mesiacov posunul. Podľa zástupcu zhotoviteľa Juraja Kurtulíka bola dôvodom nedostatočná nosná konštrukcia pôvodných stropov.

"Na strope sú zavesené všetky technológie a média - vzduchotechnika, elektrina a všetky rozvody. Momentálne už máme ukončené všetky stavebné práce, na budúci týždeň budeme čistiť a upratovať, aby sme stavbu odovzdali v termíne," doplnil Kurtulík.

Podľa predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslava Bašku po odhalení problémov so stropom sa v spolupráci s projektantom a zhotoviteľom našlo vyhovujúce riešenie. Celková investícia TSK na stavebnú časť bola 2,2 milióna eur. Aktuálne je už vysúťažená aj podstatná časť technologických zariadení, do ktorých TSK investoval z vlastného rozpočtu asi milión eur.

"Posledný termín na odovzdanie stavby je 31. august, podľa vyjadrenia zhotoviteľa to môže byť aj o niečo skôr. Som presvedčený, že v septembri vynovenú pôrodnicu slávnostne otvoríme," zdôraznil Baška.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2019
Tridsaťročnú športovú halu zrekonštruujú za 400-tis. eur
Mestská športová hala v Považskej Bystrici sa po troch desaťročiach dočká rekonštrukcie. Za 400-tis. eur opraví samospráva strechu a opláštenie haly, zrekonštruuje interiér vrátane šatní a sociálnych zariadení.
viac
29.04.2020
Pre deti zdravotníkov otvoria v Považskej Bystrici materskú školu
Zdravotnícki pracovníci Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici nebudú musieť od pondelka (4. 5.) zostať doma so svojimi maloletými deťmi, ale môžu sa opäť zapojiť do práce. Mesto pre ich deti otvorí jednu materskú školu.
viac
16.07.2020
Nútenú uzáveru kúpaliska využije považskobystrická radnica na jeho rekonštrukciu
Považskobystrická radnica využije nútené zatvorenie letného kúpaliska na jeho rozsiahlu rekonštrukciu za 155 000 eur. Rekonštrukciu by víťaz verejnej súťaže mal ukončiť do štyroch mesiacov.
viac
01.02.2022
TSK chce za 1,1 milióna eur zrekonštruovať telocvičňu gymnázia v P. Bystrici
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce ako zriaďovateľ za 1,1 milióna eur zrekonštruovať veľkú telocvičňu Gymnázia v Považskej Bystrici. Podanie žiadosti o poskytnutie príspevku z Fondu na podporu športu schválili na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %