Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.11.2021 03:45

Výpadok regionálnych autobusov riešia niektoré obce vlastnými spojmi


Ilustračná snímka: (tasr).


Výpadky v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji riešia niektoré obce aj vlastnými silami. Príkladom je Chorvátsky Grob či Ivanka pri Dunaji, ktoré pre svojich obyvateľov zaviedli do hlavného mesta mimoriadne spoje. Majú pomôcť najmä školákom a pracujúcim.


Ivanka pri Dunaji oslovila súkromného dopravcu a dohodla s ním dočasné zavedenie kyvadlovej autobusovej dopravy ráno na zastávku Bratislava, Zlaté piesky. "Mimoriadne spoje budú premávať od stredy. Zo zastávky Ivanka pri Dunaji, námestie budú v pracovných dňoch odchádzať tri mimoriadne spoje v časoch 5.50, 6.30 a 7.20 h," spresnil starosta Vladimír Letenay. Mimoriadny spoj ráno bude jazdiť aj na trase smerom k železničnej zastávke v Ivanke pri Dunaji.

"V autobuse nie je potrebné kupovať si lístok. Spoje budú zatiaľ premávať do piatka (26. 11.). Prípadné zmeny nie sú vylúčené. V ďalších dňoch obec bude reagovať na aktuálnu dopravnú situáciu," spresnil starosta.

Problémy v regionálnej doprave sa rozhodla svojpomocne riešiť aj obec Chorvátsky Grob. Od stredy jazdí mimoriadny spoj smerom do hlavného mesta. "Rozhodla som sa takto pomôcť cestujúcim, ktorí dnes pociťujú problémy s cestovaním do škôl či za prácou," povedala starostka Vladimíra Vydrová s tým, že dohodla dočasnú autobusovú linku 525. Tú bude obsluhovať 20-miestny autobus, ktorý bude jazdiť ráno aj popoludní medzi Chorvátskym Grobom a bratislavskými Zlatými pieskami. Prvá nástupná zastávka, z ktorej bude autobus vychádzať, je Námestie J. Andriča pri obecnom úrade, pokračovať bude ďalej po celej obci.

V Bratislavskom kraji od 15. novembra jazdí nový regionálny autobusový dopravca Arriva. Vo svojom úvode sa borí s nedostatkom vodičov, čo spôsobuje výpadok viacerých spojov v kraji. Vedenie BSK dalo Arrive čas do konca tohto pracovného týždňa, aby situáciu citeľne zlepšila. Dopravca deklaruje snahu o vyriešenie problému a tvrdí, že sa situácia postupne zlepšuje. Napriek tomu aj v stredu malo niekoľko regionálnych autobusových spojov v kraji výpadky. Tie sa očakávajú aj v najbližších dňoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2021
IDS BK rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji
Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji.
viac
23.04.2021
Od pondelka sa v BSK obnoví regionálna doprava, prázdninový režim sa končí
Na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa od pondelka (26. 4.) obnovuje regionálna doprava. Regionálne autobusové linky Slovak Lines zaradené do Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) budú v pracovných dňoch premávať už podľa štandardného cestovného poriadku.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
27.01.2022
Regionálna doprava v Bratislavskom kraji bude bezplatná aj vo februári
Cestovanie v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji bude bezplatné aj vo februári. Oznámil to Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý už od januára kompenzuje výpadok autobusových spojov, ktorý vznikol nástupom nového dopravcu Arriva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %