Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
04.05.2021 03:20

Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov


Snímka zdroj: (trnava.sk).


Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.


Individuálne prehliadky sú dostupné pre päťčlenné skupiny, rodiny alebo pre páry. Na výber je päť tematických okruhov prehliadky. Dve z týchto tém sú špeciálne zamerané pre rodiny s deťmi. Účastníci sa vďaka skúsenému sprievodcovi dozvedia zaujímavé informácie z histórie mesta. Prehliadky sú rozdelené do piatich tém.

„Sme veľmi radi, že po dlhom čase môžeme opäť v našom meste privítať turistov. Verím, že komentované individuálne prehliadky budú mať u návštevníkov pozitívnu odozvu. Do ponuky boli zaradené práve kvôli pandémii, takže sú prispôsobené na dodržiavanie pravidiel zamedzujúcim šírenie ochorenia COVID-19,“ hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci výkonný riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Ak máte o prehliadku záujem, je potrebné si vopred rezervovať termín. Sprievodca návštevníkom predstaví, ako sa v Trnave žilo v časoch, keď bola pokladaná za centrum uhorskej vzdelanosti a bola sídlom historickej Trnavskej univerzity. Záujemcovia rovnako môžu spoznať Trnavu ako slobodné kráľovské mesto. Na výber je aj možnosť spoznať život v Trnave počas stredoveku, pričom v tomto prípade turisti nakuknú aj do tajuplnej kostnice.

Špeciálne témy sú venované pre rodiny s deťmi. Jedna z nich deti spolu s rodičmi zavedie na mestské hradby. Legendu o čiernom kocúrovi počas prehliadky návštevníkom odhalí zbrojnoš. Druhá téma rodiny smeruje na trnavskú radnicu a do historickej pivnice. Návštevníci majú možnosť nasadiť si na ruky putá a na vlastnej koži zažiť, aký život mali stredovekí kriminálnici. Viac informácií o prehliadkach a témach sa dozviete na internetovej stránke Turistického informačného centra.

Prehliadky je možné objednať v Turistickom informačnom centre - Región Trnava, ktoré sídli na prízemí mestskej veže osobne, e-mailom na info@trnavatourism.sk, alebo telefonicky na +421 33 32 36 440.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Bedeker novinkou letnej turistickej sezóny v Poprade
Návštevníci Popradu majú počas letnej turistickej sezóny k dispozícii premiérovo Bedeker mesta Poprad.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
26.06.2023
Deti bude po zábavných miestach regiónu sprevádzať Srandoň trnavský
Sprievodcom po nielen zábavných letných aktivitách a miestach regiónu Trnava bude od tohto leta Srandoň trnavský (Iocilaris lasciva).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %