Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
27.10.2021 07:50

Vysoké Tatry: Mestskí policajti doručujú seniorom tekuté dezinfekčné mydlá


Ilustračná snímka (Plní elánu)


V rámci akcie Spolu to zvládame doručujú v utorok mestskí policajti tatranským seniorom v domácnostiach a v štyroch denných centrách tekuté dezinfekčné mydlá. V minulosti im takto roznášali ochranné rúška.


TASR o tom informoval zástupca náčelníka Mestskej polície (MsP) Vysoké Tatry Jozef Štefaňák.       

"Hneď po prepuknutí nákazy COVID-19 na jar minulého roku sme zmobilizovali svoje sily a zadovážili pre našich tatranských starkých zásielku tvárových rúšok z membránového materiálu, ktoré sme im adresne doručili do poštových schránok. Vtedy nám pomohla dlhodobá spolupráca s honorárnym konzulom holandského kráľovstva, Prešovčanom Matúšom Murajdom," priblížil Štefaňák.       

Každoročne pri príležitosti mesiaca úcty k starším vyrážajú policajti medzi seniorov s radami, prednáškou a darčekmi. Pre tekuté mydlá sa podľa Štefaňáka rozhodli z dôvodu, že seniori ich v súčasnosti používajú vo zvýšenej miere.       

So seniormi spolupracujú mestskí policajti z Vysokých Tatier viac ako 20 rokov. Začínali so susedskými hliadkami, obdobou občianskych patrol, ďalej to boli takzvané Žlté havrany.       

"Vďaka ostražitosti spoluobčanov sa vtedy priamo v Tatranskej Kotline podarilo zabrániť vlámačkám do obydlí. Na svojom konte majú policajti stovky starkých, chodcov, do šera vystrojených reflexnými prvkami na zlepšenie ich viditeľnosti v cestnej premávke. Mnohým z nich pomohla ďalšia cenná pomôcka z dielne MsP – Seniorkarta so základnými informáciami o zdravotnom stave svojho majiteľa. V prípade kolapsu je to neoceniteľné pre jeho záchrancu, ako aj pre neho samotného," dodal Štefaňák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2017
Obyvatelia Tatier budú môcť opäť darovať obnosené šatstvo a nepotrebný textil
Mestskí policajti vo Vysokých Tatrách po roku opäť organizujú zbierku obnoseného šatstva a nepotrebného textilu pre charitu. Zástupca náčelníka tamojšej Mestskej polície (MsP) Jozef Štefaňák informoval, že jedným z cieľov zbierky je zamedziť vyberaniu kontajnerov, po ktorom ostáva neporiadok.
viac
03.06.2018
Samospráva Prievidze chce kúpiť elektromobil pre potreby mestskej polície
Samospráva Prievidze má záujem obstarať elektromobil. Slúžiť by mal pre mestskú políciu (MsP). Financie na tento účel chce získať z mimorozpočtových zdrojov, podanie žiadosti o dotáciu odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (28. 5.).
viac
04.06.2021
Mestskí policajti pripravili pre žiakov praktickú dopravnú školu
Mestskí policajti z Vysokých Tatier pripravili pre žiakov tatranských škôl praktickú dopravnú školu. Jej cieľom je preveriť správanie sa a reakčnosť detí na cestách.
viac
25.01.2022
Mestskí policajti opäť zorganizovali zbierku nepotrebného šatstva
Mestskí policajti z Vysokých Tatier opäť zorganizovali zbierku nepotrebných vecí. V stredu 26. januára prejdú postupne všetky mestské časti od Vyšných Hágov až po Tatranskú Lomnicu, aby od obyvateľov vyzbierali všetok nepotrebný textil.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %