Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.11.2018 05:55

Výstava prezentuje kŕmidlá pre vtáky vyrobené žiakmi


Ilustračná snímka: gemerland.sk


Kŕmidlá, vyrobené žiakmi druhého stupňa základných škôl a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií v rámci deviateho ročníka súťaže Najkrajšie kŕmidlo prezentuje rovnomenná výstava, ktorú vo štvrtok otvorili v Gemersko-malohontskom múzeu (GMM) v Rimavskej Sobote.


Ako uviedla jej kurátorka Monika Gálffyová, toto podujatie GMM pravidelne organizuje od roku 2006.       

„Cieľom je prehĺbiť vzťah medzi múzeom a školami a upriamiť pozornosť detí na prírodu, zvlášť vtáky, ktoré sú v zimnom období odkázané na pomoc ľudí. Úlohou žiakov je vyrobiť funkčné kŕmidlo, vlastnoručne, alebo za pomoci rodičov, pedagógov i kamarátov, z najrôznejších prírodných či umelých materiálov," priblížila Gálffyová.

Aktuálneho ročníka súťaže sa zúčastnilo približne 40 žiakov z ôsmich škôl okresov Rimavská Sobota, Revúca a Poltár. „Súčasťou otvorenia výstavy bolo aj slávnostné vyhodnotenie súťaže a odmenenie zhotoviteľov najkrajších kŕmidiel," dodala kurátorka.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Výstava v múzeu prezentuje dejiny krajčírstva v meste
Dejiny krajčírstva v Rimavskej Sobote v období od vzniku krajčírskeho cechu pravdepodobne na prelome 16. a 17. storočia až do polovice 20. storočia prezentuje aktuálna výstava Pohľad do minulosti krajčírstva.
viac
11.08.2017
Výstava prezentuje policajné symboly zo 127 krajín sveta
Policajné uniformy, dôstojnícke čiapky, nášivky na rukávy, odznaky či vyznamenania zo 127 krajín uvidia návštevníci výstavy Policajné symboly zo sveta, ktorú dnes sprístupnili v priestoroch Gemersko-malohontského múzea (GMM) v Rimavskej Sobote.
viac
08.09.2021
Výstava priblíži život aj hrozby, ktorým čelí syseľ pasienkový
Život, prostredie aj ohrozenia, ktorým sysle na Slovensku čelia, priblíži počas nasledujúcich mesiacov Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote. Výstava, ktorej vernisáž sa uskutoční vo štvrtok (9. 9.), potrvá do januára 2022.
viac
03.02.2022
GMM vystavuje zbierku habánskej keramiky nazývanej fajansa
Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote vystavuje počas februára dvakrát vypaľovanú habánsku keramiku nazývanú fajansa. Informovala o tom PR referentka múzea Martina Oštrom Mareková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %