Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.03.2018 06:19

Výstava v Banskej Štiavnici predstaví Bibliu v rôznych podobách


Ilustračná snímka


Knihe kníh - Biblii - je venovaná výstava, ktorú v najbližších dňoch verejnosti ponúkne banskoštiavnické Kultúrne centrum. Putovná výstava Biblia na cestách pobudne v Banskej Štiavnici od 6. do 23. marca.


Na výstave nájdu návštevníci historické slovenské a zahraničné Biblie, unikátne novodobé a najnovšie Biblie, výtlačky v rôznych formátoch a prevedeniach, ale aj Biblie pre deti, študijné a ďalšie doplnkové predmety.       

Ako informuje mesto na svojej internetovej stránke, súčasťou výstavy budú aj dve prednášky. Prvá, na tému Tajomstvo dávnych zvitkov, sa bude konať v stredu 14. marca. Vo štvrtok 22. marca sa uskutoční prednáška s názvom Osobnosť, ktorá zmenila svet.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove
Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.
viac
23.07.2020
Verejnosť môže pripomienkovať projekt Smart City
Banskoštiavnická samospráva pripravuje projekt Smart City, ktorý má riešiť situáciu s parkovaním v historickom centre mesta navigačným systémom a tiež dokončenie modernizácie verejného osvetlenia prostredníctvom využitia moderných technológií.
viac
07.07.2022
Do starobylého mesta budú lákať turistov novou značkou Supervulkán Štiavnica
Pod označením Supervulkán Štiavnica chcú propagovať starobylé banícke mesto a jeho okolie zástupcova Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Banská Štiavnica.
viac
24.10.2022
Plaváreň na Klingeri je kompletne hotová
Obyvatelia a návštevníci Banskej Štiavnice už majú k dispozícii kompletnú plaváreň s dreveným mólom na tajchu Klinger. Jej druhú etapu dokončili v uplynulých dňoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %