Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
24.11.2023 05:35

Výstava Vianoce našimi rukami ponúkne výrobky zo zariadení sociálnych služieb


Ilustračná snímka z otvorenia výstavy


Včera bola na Úrade ŽSK slávnostne otvorená tradičná predajná výstava prác a výrobkov s vianočnou tematikou klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.


Žilinský samosprávny kraj a odbor sociálnych vecí ŽSK organizujú už 16. ročník výstavy Vianoce našimi rukami. „Zmyslom výstavy je prezentácia prác a výrobkov s vianočnou tematikou, ktorej tvorcami sú klienti z 26 zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK,“ informuje Iveta Ďurišová, riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK.

Výstavu tvoria predovšetkým vianočné ozdoby a dekorácie – anjeli, adventné svietniky, venčeky, háčkované ozdoby, medovníky a pod. Klienti ich vyrábajú v rámci terapii za pomoci zručných zamestnancov. „Záleží nám na tom, aby sme poskytovali priestor pre sebarealizáciu klientov z našich zariadení a aj toto je jedna z možností ako môžeme podporiť inklúziu. Budeme radi ak kúpou vianočných výrobkov za symbolické ceny podporia návštevníci ďalšiu tvorbu našich klientov. Pre nich je to zároveň veľká motivácia a pre nás jeden zo spôsobov ako môžeme počas sviatočného obdobia vyčariť niekomu úsmev na tvári a dodať nádej. Pomoc je adresná a financie za kúpu vianočných dekorácií poputujú späť do centier sociálnych služieb a budú využité na nákup nových materiálov pre tvorivé aktivity,“ pripomenula Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Predaj vianočných výrobkov potrvá do 13. 12. 2023 (streda) každý pracovný deň od 9.00 h. do 14.00 h. Výstava sa nachádza vo foyer a verejnosť ju môže navštíviť do 08.01.2024 (pondelok).

Okrem vianočnej výstavy organizuje sociálny odbor ŽSK v priebehu roka aj ďalšie výstavy, s jarnou a jesennou tematikou.

Autor: (ts-ŽSK, Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2017
Veľkonočnú výstavu vytvorili klienti domovov sociálnych služieb
V priestoroch foyer Žilinského samosprávneho kraja začala 16. marca tradičná výstava Veľká noc v zariadeniach sociálnych služieb. Od 16. marca do 18. apríla ponúka 27 stánkov unikátne ručne vyrobené dekorácie s tematikou Veľkej noci.
viac
15.09.2017
Tradičná župná výstava jesene je späť
Aj tento rok pripravili klienti domovov sociálnych služieb (DSS) v pôsobnosti Žilinskej župy tradičnú jesennú výstavu. Priestory foyer Žilinského samosprávneho kraja zaplnilo 27 vystavovateľov z 26 DSS, ktorí pre návštevníkov pripravili unikátne výrobky z dreva, skla, hliny, textilu či papiera.
viac
09.11.2021
ŽSK zmodernizoval dve centrá sociálnych služieb
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zmodernizoval Centrum sociálnych služieb (CSS) Horný Turiec v Turčianskych Tepliciach a CSS Letokruhy v Žiline. Investície do rekonštrukcie vykurovacích systémov a zateplenia budov dosiahli takmer 700.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lucia Lašová.
viac
07.12.2022
Výstavu Vianoce našimi rukami sprístupnili v Úrade ŽSK
Vianoce našimi rukami je názov výstavy, ktorú v pondelok (5. 12.) sprístupnili vo foyeri Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v Žiline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %