Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
17.06.2020 08:10

Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur


Ilustračná snímka.


Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.


Mesto Brezno v súčasnosti komunikuje s potenciálnym víťazom verejného obstarávania. Informoval o tom v utorok magistrát s tým, že na projekt získali peniaze z eurofondov.

„Vnímame stúpajúci záujem zo strany rodičov predovšetkým v prípadoch, keď matka chce nastúpiť do zamestnania, ale rodina si službu v súkromnom zariadení nemôže dovoliť z finančného hľadiska,” reagoval primátor horehronskej metropoly Tomáš Abel s tým, že projekt počíta s vybudovaním moderného bezbariérového objektu určeného na kompletnú celodennú starostlivosť pre maximálne 20 detí.

„Veríme, že výstavbu sa podarí zrealizovať do konca budúceho roka tak, aby sme prevádzku zariadenia mohli spustiť začiatkom roka 2022. Predpokladané výdavky na výstavbu predstavujú viac ako 730 000 eur, pričom viac ako 100 000 eur investuje mesto z vlastných zdrojov. Projekt zapadá do nášho konceptu podpory mladých rodín v Brezne,” dodal Abel.

Informácie o sľubovanej výstavbe detských jaslí v časti Mazorníkovo síce podľa magistrátu začiatkom roka utíchli, ale v tom čase uzatvárali zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku vo výške viac ako 630 000 eur s ministerstvom pôdohospodárstva. V apríli už vyhlásili súťaž na zhotoviteľa stavby a v polovici mája vyhodnocovali ponuky. Víťazného uchádzača vyzvali na doplnenie podkladov, keďže až potom možno pristúpiť k návrhu zmluvy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
03.03.2020
Prievidza získala nenávratný finančný príspevok na vybudovanie detských jaslí
Mesto Prievidza získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) na realizáciu projektu s názvom „Vybudovanie detských jaslí v meste Prievidza“.
viac
28.07.2020
V areáli škôlky na Bernolákovej ulici začnú s výstavbou jaslí
V utorok (28. 7.) sa začína výstavba detských jaslí v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Mesto o tom informuje na webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %