Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.11.2022 02:25

Výstavba pump-trackovej dráhy by mala byť hotová do konca novembra


Ilustračná snímka.


Výstavba pump-trackovej dráhy v blízkosti mestského parku a zimného štadióna v Lučenci by mala byť hotová do konca novembra. Na oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.


Pump-trackový areál sa nachádza na trávnatom priestranstve na Ulici B. Nemcovej. Na ploche s výmerou viac ako 270 štvorcových metrov sa dokončuje výstavba dráhy s klopenými zákrutami dlhej takmer 160 metrov. S prácami sa začalo ešte v lete, pôvodne mali byť ukončené v septembri.

"Po vybudovaní prvej fázy pump-tracku bude dráha v Lučenci vhodná najskôr najmä pre bicykle. Pump-track je vynikajúci tréningový doplnok pre všetkých cyklistov, ktorí chcú zlepšiť svoju techniku jazdy," priblížilo mesto.

Samospráva v budúcnosti plánuje pump-trackovú dráhu pokryť asfaltom, aby atrakciu mohol využívať širší záber športovcov, a to aj korčuliari, skejtbordisti či kolobežkári. Na pokračovanie projektu sa mesto uchádza o financie z grantových zdrojov či rôznych nadácií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2019
Mesto Lučenec chce postaviť novú škôlku a zvýšiť kapacitu existujúcich
Nová škôlka a zvýšenie kapacity existujúcich škôlok je aktuálnym zámerom samosprávy Lučenca, ktorá na tento účel žiada nenávratný finančný príspevok z eurofondov. Celkové náklady majú podľa projektovej dokumentácie presiahnuť 1,05 milióna eur, pričom oprávnené náklady sú vo výške 670.000 eur.
viac
26.08.2020
V turistickom areáli by mala pribudnúť lanová dráha, chaty i reštaurácia
Výstavba kilometrovej lanovej dráhy, rozšírenie možností ubytovania a zriadenie novej reštaurácie. To sú plány občianskeho združenia (OZ) Sine Metu na zveľadenie turistického areálu v Gombaseku, časti obce Slavec v Rožňavskom okrese.
viac
04.02.2021
Výstavba dôležitého diaľničného úseku bude pokračovať
Výstavba tunela Višňové bude pokračovať. Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky ohlásilo víťazného uchádzača, ktorým je spoločnosť SKANSKA.
viac
09.11.2022
Výstavba zipline dráhy v Gombaseku finišuje, sprístupnia ju budúci rok
Výstavba približne 500 metrov dlhej zipline dráhy v Gombaseku, miestnej časti obce Slavec v okrese Rožňava, pomaly finišuje. Nová atrakcia však bude pre verejnosť prístupná až budúci rok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %