Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.08.2020 08:05

Výstavba štadióna je na cieľovej rovinke


Snímka zdroj (žsk)


V Martine sa prvá fáza výstavby atletického štadióna blíži k záveru.


Na stavbe boli v uplynulých dňoch zrealizované tartanové povrchy a montovali sa stožiare osvetlenia. Súčasne sa robilo oplotenie areálu, terénne úpravy a vysieval trávnik.

Štyristometrový ovál s umelým povrchom bude mať osem dráh a ostatné prvky pre atletické disciplíny, napríklad doskočisko pre skok do diaľky, vrh guľou či beh cez prekážky. Bude spĺňať všetky štandardy na súťaže podľa medzinárodných predpisov.

Výstavba štadióna sa začala koncom roku 2019 a napredovala aj počas koronakrízy. Aktuálny harmonogram stavebných naznačuje, že prví športovci by na štadióne mohli trénovať už v septembri.

Na výstavbe sa podieľa Slovenský atletický zväz, ktorý prispel sumou 400-tisíc eur, o zvyšné náklady sa delí Žilinský samosprávny kraj a mesto Martin. ŽSK poskytol na výstavbu svoje pozemky, ktoré sú areáli Spojenej školy v Martine a predtým sa tam nachádzalo futbalové ihrisko so škvarovým oválom.

 

Autor: (žsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Prioritou obce je dobudovanie vodovodu, práce by sa mohli rozbehnúť na jar
Dobudovanie vodovodu v celom intraviláne obce je jednou z hlavných priorít samosprávy Tuhára v Lučeneckom okrese. Podľa slov starostu Petra Čemana jeho výstavbu rieši obec od roku 2007, ešte stále však nie je dokončený.
viac
20.11.2019
ŽSK uzavrel zmluvu so zhotoviteľom atletického oválu v Martine
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) uzavrel v utorok zmluvu so zhotoviteľom atletického oválu v Martine. Práce za viac ako dva milióny eur by mali ukončiť do 12 mesiacov.
viac
14.09.2020
Mesto na zariadenie pre seniorov vyčlenilo ďalších 120 000 eur
Žiar nad Hronom vyčlení na dokončenie výstavby mestského zariadenia pre seniorov ďalších 120 000 eur. Rovnakú sumu použije aj na údržbu administratívnej budovy a biskupského kaštieľa.
viac
16.02.2022
Mesto spustilo stavbu Centra sociálnych služieb Martin-Podháj
Mesto Martin spustilo v stredu stavbu Centra sociálnych služieb (CSS) Martin-Podháj. Podľa primátora Martina Jána Danka sú celkové náklady zhruba 4,1 milióna eur. Z toho prefinancuje Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) 2,5 milióna eur a zvyšok mesto. Stavbu by mali podľa zmluvy ukončiť o 165 dní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %