Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.02.2022 04:15

Výstavbu prvej etapy projektu Vydrica majú spustiť začiatkom marca


Snímka zdroj: (tasr).


Výstavbu prvej etapy developerského projektu Vydrica, ktorý vyrastie pod Bratislavským hradom pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v hlavnom meste, majú spustiť začiatkom marca. Práce skončia v roku 2024. Informovali o tom zo spoločnosti Vydrica Development.


Projekt, na ktorom sa doteraz realizovali prípravné práce, sa začne budovaním železobetónových nosných konštrukcií. V prvej etape postaví investor štyri rezidenčné a jednu kancelársku budovu. "Situované budú v priestore medzi Rybárskym cechom a Vodnou vežou. V ponuke bude 207 bytov, od malometrážnych jednoizbových až po päťizbové mezonety," spresnil developer. Okrem bytov bude v budovách k dispozícii aj 2360 štvorcových metrov (m²) kancelárskych priestorov a 3900 m² obchodných prevádzok.

Investor deklaruje záväzok chrániť a pre verejnosť zatraktívniť tunajšie dochované historické pamiatky ako ľadové jamy, fragmenty Kempelenovho vodovodu či historickú budovu prachárne. Projekt ráta aj s obnovou areálu najstaršej stojacej pamiatky na území hlavného mesta, a to Vodnej veže.

Projekt Vydrica má podľa investora doplniť chýbajúcu a dlhé roky zanedbávanú časť priestoru bratislavského podhradia, predĺžiť bratislavské korzo a plynulo prepojiť dunajské nábrežie s Bratislavským hradom. Územie chce developer prestavať na novú mestskú štvrť s rešpektovaním genius loci lokality. Na historickú dôležitosť majú odkazovať viaceré tamojšie historické pamiatky, ktoré investor zachová a zrevitalizuje.

Vydrica Development vznikla ako joint venture spojením spoločností Vydrica a luxemburskej spoločnosti Ikopart, pričom manažérom projektu je developerská spoločnosť Lucron.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
Obchvat Bratislavy potrebujeme čo najrýchlejšie
Po vládnom odobrení projektu bratislavského obchvatu musí čo najrýchlejšie nasledovať začiatok výstavby. Upozorňujú na to starostovia obcí a mestských častí Bratislavy, ktorí presne pred rokom spustili petíciu za urýchlený začiatok výstavby D4 a R7.
viac
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
06.11.2020
Vo Vrakuni začali stavať posledný chýbajúci úsek cyklotrasy pri Malom Dunaji
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali s výstavbou posledného chýbajúceho úseku cyklotrasy popri Malom Dunaji. Novobudovaný úsek spojí kruhový objazd s cyklotrasou na Ihličnatej.
viac
28.04.2021
Bratislava plánuje v Janíkovom dvore postaviť nájomné byty i parkovací dom
Mesto Bratislava plánuje v petržalskej lokalite Janíkov dvor, blízko plánovanej električkovej zastávky, postaviť jeden z mestských domov určených na nájomné bývanie a spoločne s tým aj parkovací dom režimu P+R.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %