Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.09.2022 07:45

Vystavili návrhy obyvateľov na vylepšenie mesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Výstavu projektov Banskobystričanov zameraných na vylepšenie svojho mesta pod názvom Banskobystrické zásahy 2022 otvorili v týchto dňoch na letnej terase džezového klubu v Banskej Bystrici. Informovali o tom organizátori z občianskeho združenia Víkendové.


Celkovo prišlo organizátorom osem návrhov. "Napríklad dvaja architekti sa vo svojich návrhoch zaoberali zeleňou medzi dopravnými stavbami v meste. Návrh jedného z 'nearchitektov' ponúkol napríklad nekonvenčný nápad na ozvučenie jedného z banskobystrických mostov," uviedlo k návrhom združenie.

Združenie Víkendové zorganizovalo tento projekt podľa vzoru projektu Mestské zásahy. Prvé kolo podobného projektu sa zrealizovalo v Banskej Bystrici v roku 2009 pod názvom Re:Present BB. Na projekte sa vtedy zúčastnilo 25 návrhov na vylepšenie mesta.

"Po 13 rokoch sa teda traja architekti rozhodli pre zopakovanie námetu a ponúkli priestor na nápady na vylepšenie mesta, a to nie iba pre architektov. Na projekte sa teraz mohol zúčastniť ktokoľvek," uviedli organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2017
Rok zelene a materských škôl v Banskej Bystrici
Banskobystrickí poslanci na svojom 21. zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili vyrovnaný rozpočet na rok 2018. Počíta s investíciami do obnovy materských a základných škôl, miestnych komunikácií, športovej infraštruktúry i do budovania parkovísk.
viac
20.03.2019
Otvorenie výstavy na tému „100 rokov slovenskej diplomacie“
Na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák 19. marca otvoril výstavu na tému „100 rokov slovenskej diplomacie“.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %