Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
22.09.2022 07:45

Vystavili návrhy obyvateľov na vylepšenie mesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Výstavu projektov Banskobystričanov zameraných na vylepšenie svojho mesta pod názvom Banskobystrické zásahy 2022 otvorili v týchto dňoch na letnej terase džezového klubu v Banskej Bystrici. Informovali o tom organizátori z občianskeho združenia Víkendové.


Celkovo prišlo organizátorom osem návrhov. "Napríklad dvaja architekti sa vo svojich návrhoch zaoberali zeleňou medzi dopravnými stavbami v meste. Návrh jedného z 'nearchitektov' ponúkol napríklad nekonvenčný nápad na ozvučenie jedného z banskobystrických mostov," uviedlo k návrhom združenie.

Združenie Víkendové zorganizovalo tento projekt podľa vzoru projektu Mestské zásahy. Prvé kolo podobného projektu sa zrealizovalo v Banskej Bystrici v roku 2009 pod názvom Re:Present BB. Na projekte sa vtedy zúčastnilo 25 návrhov na vylepšenie mesta.

"Po 13 rokoch sa teda traja architekti rozhodli pre zopakovanie námetu a ponúkli priestor na nápady na vylepšenie mesta, a to nie iba pre architektov. Na projekte sa teraz mohol zúčastniť ktokoľvek," uviedli organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2021
Bystričania chcú na sídliskách zelené strechy, ale aj dažďovú a motýliu záhradu
Petangové ihrisko, dažďová či motýlia záhrada, zelené strechy, komunitná knižnica i stanica na umývanie bicyklov, aj to sú podnety a požiadavky občanov mesta pod Urpínom, ktoré vyšli z verejných stretnutí s mestom v rámci projektu Zelených sídlisk a revitalizácie vnútroblokov.
viac
14.04.2023
Námety do rozvojového dokumentu mesta možno navrhovať už aj online
Ideové námety do rozvojového dokumentu Banskej Bystrice - integrovanej územnej stratégie môžu obyvatelia navrhovať už aj online do 24. apríla a prispieť tak k doplneniu i vypracovaniu nových projektových zámerov. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.
viac
29.11.2023
Výstava o histórii poštovej železničnej prepravy
Slovenská pošta organizuje vo výstavných priestoroch Poštového múzea na Partizánskej ceste v Banskej Bystrici výstavu o histórií poštovej železničnej prepravy a vlakových pôšt na našom území.
viac
26.03.2024
V Tihányiovskom kaštieli predstavia zoologickú výstavu Mláďatá
V Tihányiovskom kaštieli v Banskej Bystrici bude od štvrtka (28. 3.) pre verejnosť prístupná zoologická výstava Mláďatá. Návštevníkom na príklade niekoľkých živočíchov predstaví rôzne typy rodičovských stratégií využívaných pri starostlivosti o potomstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %