Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
07.12.2022 10:35

Výstavu Vianoce našimi rukami sprístupnili v Úrade ŽSK


Snímka zdroj: (Mesto Žilina).


Vianoce našimi rukami je názov výstavy, ktorú v pondelok (5. 12.) sprístupnili vo foyeri Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v Žiline.


Jej návštevníci sa môžu zoznámiť s prácami a výrobkami klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK do 9. januára 2023. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Doplnila, že návštevníci si môžu do 19. decembra kúpiť výrobky každý pracovný od 9.00 h do 14.00 h. "Do 15. ročníka výstavy sa zapojili klienti zo všetkých 26 zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávneho kraja," uviedla.

"Väčšinou sú to rôzne vianočné ozdoby a dekorácie – anjeli, adventné svietniky, venčeky, háčkované ozdoby, medovníky či výrobky z dreva. Vyrábajú ich klienti v rámci terapií za pomoci zručných zamestnancov. Aj toto je jeden zo spôsobov, ako podporiť inklúziu a poskytnúť priestor pre sebarealizáciu klientov z našich zariadení," informovala riaditeľka odboru sociálnych vecí Úradu ŽSK Iveta Ďurišová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Aj tento rok prichádza tradičná vianočná výstava
Vianočnú atmosféru prinesie od piatka 1. decembra obľúbená výstava domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji.
viac
30.05.2020
Testovanie v zariadeniach sociálnych služieb sa blíži ku koncu
V týchto dňoch končí hromadné testovanie na nový koronavírus v zariadeniach sociálnych služieb v Žilinskom kraji, ktoré bolo spustené začiatkom mája.
viac
09.11.2021
ŽSK zmodernizoval dve centrá sociálnych služieb
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zmodernizoval Centrum sociálnych služieb (CSS) Horný Turiec v Turčianskych Tepliciach a CSS Letokruhy v Žiline. Investície do rekonštrukcie vykurovacích systémov a zateplenia budov dosiahli takmer 700.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lucia Lašová.
viac
24.11.2023
Výstava Vianoce našimi rukami ponúkne výrobky zo zariadení sociálnych služieb
Včera bola na Úrade ŽSK slávnostne otvorená tradičná predajná výstava prác a výrobkov s vianočnou tematikou klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %