Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.08.2020 12:40

Výzva na podporu lokálneho aktivizmu v oblasti klimatickej spravodlivosti


Ilustračná snímka.


Cieľom výzvy je podporiť marginalizované alebo vylúčené skupiny a komunity, ktorých hlas v téme klimatickej spravodlivosti zostáva nevypočutý.


Open Society Institute – Sofia Foundation (OSIS) s podporou Open Society Foundations (OSFs) a v spolupráci s Open Society European Network (OSEN) vyzývajú občianske organizácie v oprávnených krajinách uvedených nižšie k predloženiu žiadosti o grant na podporu lokálneho aktivizmu v oblasti klimatickej spravodlivosti v krajinách Strednej a Východnej Európy.

Cieľom výzvy je podporiť marginalizované alebo vylúčené skupiny a komunity, ktorých hlas v téme klimatickej spravodlivosti zostáva nevypočutý. 

Oprávnené krajiny pre túto grantovú podporu sú Bulharsko, Česko, Chorvátsko, Estónsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.

Oprávnení žiadatelia musia spĺňať každú z nasledovných podmienok: registrované občianske združenie/organizácia alebo neformálna skupina zastúpená registrovaným subjektom; nezisková organizácia, ktorej poslaním sú hodnoty otvorenej spoločnosti ako demokracia, rovnosť príležitostí a klimatická spravodlovosť; nestranícka organizácia (nie je subjektom žiadnej z registrovaných politických strán) v oprávnených krajinách.

Vyhlásená výzva víta najmä žiadosti predkladané miestnymi organizáciami a združeniami a/alebo grassroot aktivistami z oblasti klimatickej spravodlivosti a aktivity, ktoré sa dejú mimo hlavných miest.

Žiadosti predložené organizáciami s adresami v hlavných mestách sa však nevylučujú. Podporené projekty môžu počítať s výškou grantu až do úrovne 25,000 USD na obdobie, ktoré nepresiahne dĺžku 12 mesiacov.Žiadosť je potrebné odoslať do 15. septembra 2020.

Viac informácií o podmienkach pre podanie žiadosti a predpísané formuláre k podaniu nájdete na stránke Nadácie Otvorenej SpoločnostiTU

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Viac prírody v areáli vašej firmy?
Nadácia Ekopolis hľadá dve spoločnosti pre spoluprácu na projekte pre podporu biodiverzity. Príprava projektu prináša možnosť financovať zmysluplné zelené zmeny v areáli vlastnej firmy.
viac
21.07.2020
Výzva Európskej komisie na inteligentnú autonómnu mobilitu
Európska komisia vyhlásila výzvu na predkladanie návrhov na pilotný projekt - Inteligentná mestská mobilita zahŕňajúca autonómne vozidlá s termín na predloženie návrhu do 15. septembra 2020.
viac
11.12.2020
Zapojte sa do programu „Zelené oázy“
Možnosť získať grant na zlepšenie životného prostredia vo svojom okolí majú neziskové organizácie, komunitné centrá, školy, mestá a obce. Výzva na podávanie projektov je otvorená od 7. decembra 2020 do 18. januára 2021.
viac
23.03.2021
Grantová výzva Ekoobec 2021 zameraná na rozvoj cyklistiky a ekologickej dopravy
Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis vyhlasuje 8. ročník grantového programu Ekoobec. Jeho cieľom je podporiť ekologické projekty a riešenia a energetickú efektívnosť, predovšetkým v obciach v lokalitách v okolí závodov Slovenských elektrární.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %