Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.09.2021 11:15

Vzdelávací projekt naučí učiteľov využívať digitálne technológie


Ilustračný obrázok, zdroj: nextech.sk


Nitrianskym učiteľom má pomôcť s digitálnym vyučovaním projekt Vzdelávanie pre budúcnosť. V rámci programu Erasmus+ v ňom mesto Nitra spolupracuje s viacerými zahraničnými organizáciami.


Cieľom projektu je pomôcť učiteľom základného vzdelávania nájsť a zvládnuť nové spôsoby výučby a naplno využívať výhody digitálnych nástrojov. „Prostredníctvom projektu pripravíme platformu určenú priamo učiteľom, ktorá im pomôže pripraviť deti na budúcnosť,“ uviedol viceprimátor Miloslav Špoták.       

Celkovo 21 ukážkových lekcií inovatívneho vzdelávania pripravia samotní učitelia, ktorí počas pandémie zvládli dištančné vzdelávanie vlastnými metódami. „Ukážu, ako odovzdávať informácie na diaľku a zároveň rozvíjať vzťahy a kľúčové znalosti. Lekcie budú pokrývať najširší možný rozsah digitálnych nástrojov, všetky vekové skupiny v základnom vzdelávaní a širokú škálu prístupov,“ uviedla Lenka Mareková z mestského úradu.       

V rámci projektu tak vznikne sprievodca s názvom Vzdelávanie pre budúcnosť. Obsahovať bude pravidlá, tipy a triky, ako odovzdávať deťom znalosti pomocou digitálnych nástrojov. „Ďalšími výstupmi projektu budú aj databáza digitálnych nástrojov, ktorá bude určená učiteľom, databáza lektorov digitálnych nástrojov a databáza otvorených vzdelávacích zdrojov,“ doplnila Mareková.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2020
MŠVVaŠ pripravilo stránku určenú na komunikáciu počas prerušeného vyučovania
Počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase epidémie nového koronavírusu vznikla nová internetová stránka www.ucimenadialku.sk.
viac
25.07.2020
Do IT Fitness Testu sa zatiaľ zapojilo viac ako 22 000 žiakov
Do IT Fitness Testu sa doteraz zapojilo viac ako 22.000 záujemcov. Celkový počet respondentov je zatiaľ oproti minulému roku nižší, o zhruba 2000 respondentov, no pod tento výsledok sa podpísala najmä koronakríza a zatvorené školy.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
14.01.2021
Hľadajú sa učitelia 1. stupňa ZŠ na tvorbu vzdelávacích videí
Štátny pedagogický ústav v spolupráci s rezortom školstva vytvára databázu krátkych vzdelávacích videí a hľadá učiteľov a učiteľky pre predmety 1. - 5. ročníka základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským, s vyučovacím jazykom národnostnej menšiny a školy s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %