Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.03.2019 09:07

Vzduch, ktorý dýchame, ovzdušie v ktorom žijeme


Ilustračná snímka, zdroj: luxinternational.com


Osloviť touto myšlienkou najmladšiu generáciu sa rozhodol vyhlasovateľ 24. ročníka tradičnej súťaže výtvarnej a literárnej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet - MŽP SR a jej organizačný garant - Slovenská agentúra životného prostredia s podporou Environmentálneho fondu.


Nad podujatím prevzali záštitu Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Slovenská komisia UNESCO.

V oboch častiach súťaže, vo výtvarnej a literárnej, majú v svojich súťažných prácach za úlohu vytvoriť umelecké diela, v ktorých vyjadria svoj postoj k stavu ovzdušia, k jeho významu pre náš život a ku krokom, ktoré môžu zvrátiť jeho nepriaznivý stav. Urbanistický rast, zmena povrchu Zeme a zmena klímy totiž nepriaznivo menia zloženie ovzdušia, v ktorom žijeme. Tieto zmeny môžu výrazne ovplyvniť počasie a podnebie, ale taktiež naše zdravie a funkčnosť ekosystémov.

Súťažné práce odrážajúce tému „Vzduch, ktorý dýchame, ovzdušie v ktorom žijeme“ môžu v predpísanom formáte posielať na adresu organizačného garanta od 11. marca 2019 v dvoch súťažných kategóriách: 1.Kresba, maľba, grafika, kombinované techniky a komiks, animovaný film a 2. Literárna tvorba. Podmienkou zaradenia práce do súťaže je registrácia cez online formulár a zaslanie práce s náležitosťami, ktoré nájdete v zverejnených propozíciách súťaže na webovej stránke zelenysvet2019.sazp.sk. Uzávierka súťaže je stanovená na 28. júna 2019 a jej výsledky budú slávnostne vyhlásené počas festivalu environmentálnych výučbových programov Šiška.

Poslaním súťaže Zelený svet je vštepovať deťom vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave. Súťažné práce by mali mať tvorivý a motivačný charakter

 

 

Autor: (ts-sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Mladí umelci sa môžu opäť zapojiť do súťaží Múdra príroda a Zelený svet
Čisté životné prostredie je základným predpokladom pre ľudské zdravie a duševnú pohodu. Aby to tak bolo, aké premeny budeme musieť urobiť v našom spôsobe života?
viac
14.05.2019
Zapoj sa do fotografickej súťaže ENVIROSPEKTRUM 2019
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzýva deti a mládež, aby využili posledné dni k zapojeniu do 2. kola národnej fotografickej súťaže ENVIROSPEKTRUM 2019. Súťažné práce majú zachytávať premeny prírody na prelome ročných období v zmysle témy Zima verzus jar.
viac
05.03.2020
Je to v mojich rukách
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyhlasuje 25. ročník medzinárodnej súťaže umeleckej tvorivosti - Zelený svet.
viac
25.08.2021
Nový ročník súťaže Zelený svet
Slovenská agentúra životného prostredia organizuje 26. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže. Prostredníctvom témy Lokálnosť je naša budúcnosť vyzýva mladých ľudí, aby sa zamysleli nad pojmom „lokálnosť“. Termín uzávierky súťaže je 30. novembra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %