Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
10.05.2024 04:10

Vzhľad prevádzok a terás na Hurbanovom námestí v Bojniciach upravuje VZN


Ilustračná snímka Teraz.sk


Majitelia prevádzok na Hurbanovom námestí v Bojniciach sa musia pri vzhľade budov, označovaní prevádzok i rozmiestnení a vzhľade vonkajšieho sedenia riadiť jednotnými regulatívmi. Upravuje ich všeobecne záväzné nariadenie (VZN) - regulatívy architektonického riešenia Hurbanovho námestia.


Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) - regulatívy architektonického riešenia Hurbanovho námestia, schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní v apríli.        

Účelom VZN je podľa radnice kúpeľného mesta stanoviť pravidlá, podľa ktorých budú majitelia postupovať pri označovaní prevádzok, rekonštrukciách fasád objektov a vstupov do objektov, umiestňovaní reklám, letných terás a ich vybavenia počas letnej turistickej sezóny, ako aj počas príležitostných trhov na Hurbanovom námestí a súvisiacich verejných priestranstvách.

Mestský poslanec Pavol Drozd priblížil, že nejde o úplne nové VZN, ale o úpravu pôvodného, ktoré mestské zastupiteľstvo schválilo pred 12 rokmi. "Bohužiaľ, 12 rokov mesto nevyžadovalo plnenie tohto VZN. My sme chceli tieto veci nejakým spôsobom 'učesať', ide totiž letná turistická sezóna," spomenul Drozd.         

Regulatívy sa podľa neho týkajú rozmiestnenia stolov, slnečníkov či toho, akým spôsobom môžu majitelia budov používať rôzne farebné odtiene, aby pravá strana Hurbanovho námestia vyzerala tak, ako si zaslúži.         

"Pri tvorbe regulatívov sme sa držali aj pôvodného projektu, ktorý robil architekt Miroslav Letovanec. Boli tam však niektoré veci, ktoré nekorešpondovali úplne s predstavou majiteľov gastronomických zariadení. Tým nehovorím, že sme im vyšli úplne v ústrety. Hľadali sme riešenie, aby bolo aj mesto spokojné a majiteľom sme v rámci ich podnikania nejakým spôsobom vyhoveli," ozrejmil Drozd.         

VZN nadobudne účinnosť 18. mája. Kontrolu jeho dodržiavania budú vykonávať poverení zamestnanci mesta a mestská polícia. Za porušenie môže mesto uložiť právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie pokutu.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
16.11.2020
Mestá urobili pre prevádzky maximum, na rade je štát
Únia miest Slovenska (ÚMS) plne rozumie mimoriadne náročnej situácii, ktorej gastro prevádzky v súčasnosti čelia. Uvedomujeme si, že podnikatelia v oblasti gastronómie sú neoddeliteľnou súčasťou miest a ich fungovania.
viac
26.11.2020
Bojnická samospráva plánuje zaviesť poplatok za rozvoj
Samospráva Bojníc plánuje zaviesť poplatok za rozvoj. Reaguje tým okrem iného i na masívnu výstavbu v meste.
viac
21.02.2022
Za umiestnenie letných terás v meste sa nebude platiť ani tento rok
Prevádzkovatelia letných terás v Poprade nebudú musieť v tomto roku, rovnako ako vlani, platiť dane za záber verejného priestranstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %