Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.01.2020 10:10

Web mesta medziročne navštívilo o 40-tisíc ľudí viac


Ilustračná snímka


Kým v roku 2018 na webové sídlo mesta Dubnica nad Váhom kliklo približne 70-tisíc návštevníkov, v roku 2019 počet ľudí, ktorí navštívili adresu www.dubnica.eu, prekonal hranicu 110-tisíc unikátnych návštev.


Od januára do decembra 2019 navštívilo webové sídlo mesta 110 256 jedinečných návštevníkov. Na web pritom klikli viac ako 2-milióny raz. V roku 2018 sa počet kliknutí pohyboval okolo 1,4 milióna. „Najvyššiu návštevnosť sme zaznamenali v mesiacoch jún, august, november a december, keď sa počet návštev mesačne pohyboval okolo 24-tisíc. Medziročný nárast o 40-tisíc ľudí, ktorí navštívili webové sídlo mesta, pripisujeme najmä dennej aktualizácii webu mesta o nové informácie zo života v Dubnici nad Váhom, ale aj celkovo nášmu zámeru zvýšiť informovanosť obyvateľov a byť transparentnou samosprávou. Som preto rád, že si na tento informačný kanál nachádza cestu čoraz viac ľudí. Verím, že tu nachádzajú všetky potrebné a užitočné informácie, ktoré ich zaujímajú a že tento trend bude len a len narastať,“ konštatoval primátor mesta Peter Wolf.

K najnavštevovanejším sekciám webového sídla mesta Dubnica nad Váhom patria najmä aktuality, kalendár podujatí, kontakty na zamestnancov mestského úradu či poslancov mestského zastupiteľstva. Verejnosť zaujímajú tiež oznamy a informácie zverejnené na úradnej tabuli, povinne zverejňované dokumenty, ale aj výstupy mestského zastupiteľstva či rozhlasové oznamy. Mesto Dubnica nad Váhom na svojom webovom sídle zverejňuje aj všetky vydania Dubnických novín, a to aj vo verzii pre slabozrakých a seniorov. V roku 2019 sa na stránku vrátilo zverejňovanie hlásení mestského rozhlasu a pribudla aj sekcia ďakovné listy. Na webe si možno denne pozrieť aj pracovný program primátora mesta, aktuálnu teplotu či odpovede na najčastejšie otázky Dubničanov.

Svoj informačný web mesto Dubnica nad Váhom v roku 2017 presídlilo na doménu dubnica.eu. V tomto čase vykonalo aj komplexný redizajn webových stránok a prijalo novú koncepciu informačného servera mesta. Svoje webové sídlo chce vedenia mesta aj naďalej prispôsobovať potrebám ľudí 21. storočia. „Naším cieľom je webové sídlo mesta spraviť ešte prehľadnejším, jednoduchším na orientáciu a ovládanie. Plánujeme preto jeho ďalšiu inováciu a modernizáciu,“ uzatvoril dubnický primátor Peter Wolf.

K ďalším komunikačným kanálom samosprávy patrí mesačník Dubnické noviny, sociálna sieť Facebook (Dubnické noviny) a sociálna sieť Instagram (mesto_dubnica). V roku 2019 sa Dubnica nad Váhom stala súčasťou platformy Odkaz pre starostu. Prostredníctvom vlastných kanálov komunikuje a o dianí v meste informuje aj oddelenie kultúry, Dubnické múzeum, mestská knižnica či technické služby mesta TSM Dubnica nad Váhom.

 

Autor: Veronika REZÁKOVÁ, hovorkyňa mesta Dubnica nad Váhom


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
Prešov získal prestížnu Cenu ITAPA 2017
Odborná porota posudzovala vyše 25 prihlásených projektov a udelila 3. miesto v kategórii Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti pre mesto Prešov za projekt s názvom: Mapové údaje mesta Prešov pre každého.
viac
10.01.2018
Virtuálna prehliadka Popradu sprístupnila veže dvoch kostolov
Mesto Poprad sprístupnilo pre návštevníkov webovej stránky poprad.sk virtuálnu prehliadku prostredníctvom 13 vyhliadkových bodov.
viac
05.10.2021
Dubnica nad Váhom pripravuje rozsiahlu modernizáciu verejného osvetlenia
Mesto Dubnica nad Váhom dalo spracovať komplexný audit verejného osvetlenia, bude podkladom pre vypracovanie projektovej dokumentácie na jeho rozsiahlu rekonštrukciu a modernizáciu. Na audite budú spolupracovať aj obyvatelia mesta.
viac
18.11.2022
Jedenásť stredoškolákov si prevzalo ocenenie z rúk primátora mesta
Mesto Dubnica nad Váhom ocenilo pri príležitosti Dňa študentstva jedenásť študentov troch stredných škôl na území mesta Dubnica nad Váhom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %