Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.02.2019 03:45

Workshop Crowdfunding nielen ako finančný nástroj


Ilustračná snímka


Trenčianska regionálna komora SOPK, organizuje v utorok 26. februára od 10. hod. workshop Crowdfunding nielen ako finančný nástroj v budove Trenčianskej regionálnej komory SOPK na Jilemnického ulici v Trenčíne.


Workshop je organizovaný v rámci projektu ARTISTIC, ktorý je financovaný z programu Interreg Central Europe https://www.interreg-central.eu/Content.Node/ARTISTIC.html a ktorého cieľom je okrem iného hľadať nové možnosti a modely podpory nehmotného kultúrneho dedičstva. Záujemcovia o túto tému – najmä regionálni aktéri kultúrnych a osvetových činností - sa dozvedia, čo je crowdfunding, ako je možné využiť crowdfunding pri napĺňaní verejných stratégií a záujmov, pri nakladaní s verejnými financiami a pod. Zaznejú tiež príklady projektov crowdfundingovej platformy zameranej na verejnoprospešné projekty, ako aj informácie o výzve na predkladanie žiadostí k zapojeniu sa do tréningov na podporu aktivít v oblasti nehmotného kultúrneho dedičstva.       

Témou využitia crowdfundingu ako inovatívneho spôsobu získavania finančných prostriedkov na realizáciu projektov, podnikateľských či neziskových aktivít, ale aj ako možnosti budovania komunity, prostredníctvom ktorej sa dajú získať užitočné informácie o trhu a nových zákazníkoch, sa zaoberá projekt CROWD-FUND-PORT realizovaný v programe Interreg CENTRAL EUROPE (http://www.interreg-central.eu/Content.Node/CROWD-FUND-PORT.html). Slovenským partnerom projektu je Creative Industry Forum, ktoré bude na workshope prezentovať poznatky a skúsenosti z oblasti crowdfundingu práve so zameraním na oblasť kultúrneho dedičstva.       

Záujemcovia o podujatie môžu kontaktovať Trenčiansku regionálnu komoru SOPK na telefónnych číslach: +421 32 6525285; +421 905 934 824.       

Účasť médií na podujatí je voľná.       

Kontakty: Ľubica Žovincová; Trenčianska regionálna komora SOPK; zovincova@sopk.sk, tel: +421 32 6525285; +421 905 934 824; www.sopk.sk;

Slavomíra Salajová, Creative Industry Forum, ciforum@ciforum.sk, https://crowdfunding.ciforum.sk/;

Tatiana Kmecová; Úrad vlády SR; tatiana.kmecova@vlada.gov.sk; +421 915 984 227.       

Národným kontaktným bodom programu Interreg CENTRAL EUROPE, ktorý je spolufinancovaný Európskym fondom pre regionálny rozvoj, je Úrad vlády SR.     

TASR o tom informovali z tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.08.2020
Trenčiansky kraj rozširuje spoluprácu v oblasti rozvoja kultúrneho dedičstva
Trenčiansky kraj rozširuje spoluprácu v oblasti rozvoja a zachovania kultúrneho dedičstva regiónu. Dosiahnuť to chce nielen propagáciou podujatí, ale i alternatívnymi možnosťami financovania podpory dedičstva.
viac
24.09.2020
Mesto Myjava podalo protest voči verejnej vyhláške RÚVZ v Trenčíne
Mesto Myjava podalo protest proti aktuálne platnej verejnej vyhláške Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Trenčíne. Samospráva kritizuje, že opatrenia sú tvrdšie ako v okresoch s horšou epidemiologickou situáciou. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
09.10.2020
Trenčianska samospráva získala ocenenie Patrón architektúry
Slovenská komora architektov udelila v rámci architektonickej súťaže CE ZA AR 2020 trenčianskej samospráve cenu Patrón architektúry.
viac
23.06.2022
Mesto Trenčín je súčasťou európskeho enviroprojektu Making-City
Na príklade mesta Trenčín sa študenti a lektori zo siedmich európskych krajín snažili ukázať možnosti využitia rôznych prístupov na zníženie uhlíkovej stopy. Workshop bol súčasťou európskeho projektu Making-City.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %