Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.08.2020 01:50

Z detí sa v prímestskom tábore stali remeselníci a výtvarníci


Snímka zdroj: (skolske.sk).


Tradičné remeselné postupy a výtvarné techniky si v tábore Šikovníček v Liptovskom Mikuláši osvojilo 22 detí. Týždenný prímestský detský tábor zorganizovalo Liptovské kultúrne stredisko (LKS) na konci júla. Informovala o tom metodička LKS pre umelecké remeslo Beata Kuviková.


Pre výučbu jednotlivých techník stredisko zabezpečilo štyroch odborných lektorov. „V keramickej dielni sa deťom venovala učiteľka výtvarného odboru základnej umeleckej školy v Liptovskom Mikuláši Jana Lacová. S Jankou Žiaranovou zvládli techniku pletenia košíkov z pedigu,” priblížila metodička. S výtvarníčkami Gabrielou Kováčovou a Beatou Kuvikovou deti namaľovali na hodvábne šatky farebné mandaly. Technikou batiky a šibori si vyfarbili tričká, vankúše a obrusy. S Annou Krassovou deti ušili rúška a textilné hračky.

Po týždni tvorivej činnosti si deti odnášali domov vlastnoručne vytvorené diela. „Tiež predsavzatia, že nadobudnuté zručnosti budú naďalej rozvíjať,” dodala Kuviková.

Projekt Šikovníček z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a spolufinancoval Žilinský samosprávny kraj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
29.07.2020
Rekonštrukcia zdravotníckej školy si vyžiada 4 milióny eur
Investíciu viac ako 4 milióny eur si vyžiada rekonštrukcia 30 rokov starej budovy Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %