Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.11.2019 01:10

Z Krakova autobusom za lyžovačkou či do akvaparkov


Ilustračná snímka (OOCR Liptov)


Od prvého decembra bude cesta za kúpaním a lyžovaním pre našich severných susedov opäť o čosi jednoduchšia. Dopravca Leo Express pripravil novú dennú linku medzi Bešeňovou, Tatrami a Krakovom, ktorá je ideálna na jednodňový výlet do aquaparkov a na lyže.


Domácich Slovákov zase zavezie napríklad na populárne krakovské vianočné trhy alebo ju môžu využiť aj ako prípoj na odlety z krakovského letiska. Lístky bude možné zakúpiť už od 5,8 eur a dostupná je aj zľava 10 % s Liptov Region Card.

Poliaci tvoria významnú časť návštevníkov Liptova a za kúpaním a lyžovaním merajú cestu na Slovensko aj niekoľkokrát do roka. Od prvého decembra tohto roku môžu svoje auto nechať doma a využiť výhodnú možnosť cestovať za športom a relaxom z Krakova autobusom.

„Stačí jednoducho nasadnúť v Krakove do autobusu Leo Express a nechať sa zaviesť až pred bránu akvaparku alebo lyžiarskeho strediska. Náš autobusový spoj zamieri k lyžiarskym strediskám v Bialke Tatrzanskej, Ždiari, Tatranskej Lomnici a Starom Smokovci. Počas lyžiarskej sezóny môžu naši zákazníci využiť aj partnerské skibusy do stredísk v Jasnej a Bachledovej doline. V autobusoch je samozrejme povolená aj preprava lyží alebo snowboardov. Náš spoj dovezie hostí až pred liptovské akvaparky Tatralandiu a Bešeňovú. Denne budú premávať dve linky. Prvá štartuje v Krakove o 6:05 s konečnou v Bešeňovej o 10:20 a druhá päť minút po dvanástej s konečnou o 16:05. Z Bešeňovej vyrážajú linky na pravé poludnie a o 18:00 hodine,“ informoval riaditeľ Leo Express pre Poľsko a Ukrajinu Juraj Andrejka. Lyžiari sa môžu od 9:55 v Liptovskom Mikuláši napojiť na bezplatný skibus do Jasnej, po lyžovačke stihnú aj akvapark a následne ich čaká cesta do Krakova. Linka stojí v centre Krakova aj na tunajšom letisku. Cestovný poriadok je dostupný TU.

„Veľmi vítame každú aktivitu, ktorá ponúkne Poliakom pohodlnú možnosť ako využiť atraktívne možnosti nášho regiónu či už majú záujem na Liptove o lyžovačku alebo je im bližšia zábava a relax v našich akvaparkoch. Vďaka našej zľavovej a vernostnej kartičke Liptov Region Card sa pasažieri navyše prevezú aj s výhodnou desať percentnou zľavou – postačí zadať kód, ktorý je uvedený na webe visitliptov.sk a tiež v tlačenej verzii sprievodcu ku karte. Netreba zabúdať ani na to, že táto linka zároveň otvára dvere i nám domácim, napríklad aj k návšteve krásnych vianočných trhov v Krakove,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Zostáva už len necelý mesiac do spustenia novej autobusovej linky. Lístky je možné zakúpiť online na www.leoexpress.sk a netreba zabudnúť na využitie zľavy s Liptov Region Card.

Autor: (OOCR-Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
17.04.2021
Envirodeň na Liptovskej Mare
Trvalo udržateľný cestovný ruch Liptove je tá najlepšia cesta a preto Liptáci vyhrnuli rukávy a čistia okolie Liptovskej Mary. Tunajšia pýcha po zime donesie so svojimi prítokmi naplaveniny v podobe rôzneho odpadu a niečo bohužiaľ zanechajú aj nedisciplinovaní rybári a dovolenkári.
viac
02.11.2021
Spoločne za lepšími podmienkami pre cykloturistov na Liptove
Jeseň na horách je obľúbený obdobím pre turistov aj cyklistov a práve región Liptov im ponúka viac ako 850 kilometrov značených cykloturistických trás.
viac
12.08.2022
Panoramatický výhľad na Nízke Tatry sprostredkujú živé kamery
Panoramatické výhľady na Nízke Tatry ponúknu dve nové živé kamery. Skutočným i virtuálnym návštevníkom Demänovskej Doliny sprostredkujú v reálnom čase informácie o počasí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %