Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
15.11.2022 04:15

Z participatívneho rozpočtu MČ Dargovských hrdinov prerozdelia 24 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Spolu 24 000 eur prerozdelí košická mestská časť (MČ) Dargovských hrdinov na projekty v rámci participatívneho rozpočtu. Obyvatelia tejto MČ či tunajšie občianske združenia môžu svoje projekty predkladať do konca mesiaca.


Zrealizované majú byť v budúcom roku. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.

Výška rozpočtu jedného projektu môže byť maximálne 8000 eur. "V jednom ročníku participatívneho rozpočtovania môže oprávnený subjekt podať do súťaže iba jeden projekt," pripomína MČ. Okrem iného musia mať projekty verejnoprospešný charakter a musia byť k dispozícii všetkým obyvateľom MČ. Hlasovanie o nich bude prebiehať od 12. decembra do 20. januára 2023.

"MČ v rámci každého ročníka participatívneho rozpočtu zrealizuje projekty, ktoré získali v hlasovaní najvyšší počet hlasov, v zostupnom poradí až do vyčerpania celkového objemu finančných prostriedkov schváleného participatívneho rozpočtu," uvádza s tým, že nevyčerpané finančné prostriedky sú neprenosné do ďalších ročníkov.

Bližšie informácie týkajúce sa výzvy na predkladanie projektov sú zverejnené na webovej stránke MČ.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2019
Prihlás svoj projekt do participatívneho rozpočtu – čas sa kráti
Záujemcovia o zapojenie sa do Výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2019 môžu svoje projekty prihlasovať do 20. mája 2019.
viac
04.04.2022
Na Sídlisku KVP vznikol ovocný sad
Na košickom Sídlisku KVP vznikol prvý ovocný sad. V uplynulých dňoch samospráva spolu s dobrovoľníkmi vysadila na lúke medzi Stierovou a Dénešovou ulicou dokopy 43 ovocných stromov.
viac
14.11.2022
V mestskej časti Košice-Dargovských hrdinov vznikne mládežnícky parlament
V košickej mestskej časti Dargovských hrdinov vznikne mládežnícky parlament. Jeho cieľom bude zastupovanie mládeže, podpora aktivít pre nich a tiež zvyšovanie povedomia a participácie mladých na živote mestskej časti.
viac
06.07.2023
Obyvatelia môžu predkladať projekty v rámci participatívneho rozpočtu
Mesto Pezinok prichádza opäť s možnosťou participácie svojich obyvateľov na rozhodovaní o verejnom živote. Vyhlásilo preto výzvu na predkladanie projektov v rámci participatívneho rozpočtu mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %