Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.02.2020 11:50

Z rezervného fondu vyčlenili peniaze na sedem projektov


Budova Mestského úradu je jednoposchodová nárožná budova. Nachádza sa na Hlavnom námestí. Budova vždy slúžila ako radnica. Je na zozname kultúrnych pamiatok. Foto: Adrián Juríček, www.moldava.sk


Sumu 158.300 eur vyčlenilo mestské zastupiteľstvo z rezervného fondu Moldavy nad Bodvou na sedem projektov. Peniaze na ne odobrili na prvom tohtoročnom rokovaní.


Financie sú určené prevažne na dokončenie a dofinancovanie už rozbehnutých investícii, ktoré boli schválené v roku 2019 a neboli ukončené hlavne z poveternostných dôvodov. Pre TASR to za mestský úrad uviedla Jana Kovácsová.       

Z prerozdelených peňazí pôjde najviac, 59.000 eur, na druhú etapu rekonštrukcie objektu K5. Aby mohol plnohodnotne slúžiť ako hala na športy, podľa radnice potrebuje šatne, hygienické zariadenia a dobudovanie inžinierskych sietí.       

Ďalších 34.000 eur pôjde na rekonštrukciu materskej školy (MŠ) na Severnej ulici, respektíve obnovu spojovacej chodby a opravu jej strechy. Podľa mesta by sa touto stavebnou úpravou mali zavŕšiť obsiahlejšie rekonštrukcie všetkých MŠ, ktoré realizovali od roku 2015.       

Spolu 21.000 eur vyčlenili poslanci na rekonštrukciu oplotenia mestského úradu. V budúcnosti by dvor mohol slúžiť ako oddychová, relaxačná, ale aj reprezentačná zóna. Podľa slov primátora Slavomíra Borovského by sa do bývalej požiarnej zbrojnice po úprave mohla presťahovať matrika a sobášna sieň, pričom by upravený dvor mohol slúžiť aj na  stále žiadanejšie obrady v exteriéri.       

Na parkovisku pri poliklinike chce mesto zrealizovať sadové úpravy vrátane retenčného jazierka na zachytávanie dažďovej vody a inštalovať verejné osvetlenie vo výške 18.000 eur. Takto by v budúcnosti spolu s ďalšími plánovanými investíciami v blízkosti polikliniky mohlo byť takmer 160 parkovacích miest. „Parkovanie v meste, a hlavne v exponovaných častiach, je strategická záležitosť, ktorou sa mesto zaoberá už dlhodobo a postupne realizuje opatrenia tak, aby sa rozvoj mesta a jeho parkovacia politika nedostali do vážneho stretu, ako to vidíme v iných mestách“ vysvetlil Borovský.       

Zo schválených prostriedkov sa dokončí aj obsiahla rekonštrukcia športového a rekreačného areálu Pod kopcom vo výške 14.500 eur, kde  ešte nebola vyriešená kanalizačná prípojka. Aby areál mohol slúžiť verejnosti, je potrebné ešte dokončiť asfaltovanie.       

Mestské zastupiteľstvo schválilo aj 7000 eur na dokončenie realizácie spevnenej plochy na Budulovskej ulici, ktorá má slúžiť hlavne na športové účely.       

Sumu 4800 eur poslanci určili aj na osadenie klietky na komunálny odpad za tamojším penziónom, kde evidujú problémy s udržiavaním poriadku v kontajneroch na odpad.

Ku koncu vlaňajška bolo v rezervnom fonde Moldavy nad Bodvou viac ako 290.900 eur. Jeho aktuálny stav bude vyčíslený po prijatí záverečného účtu. Keďže mesto rok 2019 skončilo s prebytkom okolo 440.000 eur, podľa odhadov radnice by jeho objem mohol na rok 2020 predstavovať sumu zhruba 730.000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2020
MsZ Banskej Bystrice schválilo 320 000 eur pre boj s pandémiou
Mestskí poslanci v Banskej Bystrici schválili v utorok (28. 4.) sumu vo výške 320 000 eur, ktorá sa použije z rezervného fondu na refundáciu a financovanie bežných výdavkov spôsobených výskytom pandémie nového koronavírusu.
viac
16.12.2020
Mesto upustilo z viacerých plánovaných investícií na rok 2021
Viacero plánovaných investícií z budúcoročného rozpočtu Sobraniec počas jeho prípravy pre nedostatok finančných zdrojov vypustili. Uviedol to primátor mesta Pavol Džurina. O návrhu rozpočtu na roky 2021 - 2024 má v utorok popoludní rozhodnúť mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
28.02.2022
Partizánske využije takmer 390 000 eur z rezervného fondu na investície
Samospráva Partizánskeho odkúpi pozemok, na ktorom plánuje postaviť kompostáreň na spracovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu. Na preklenutie úveru a dotácie použije viac ako 240 000 eur z rezervného fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %