Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
30.03.2017 12:14

Za jarné upratovanie môžu Handlovčania vyhrať zeleň


Ilustračná snímka: (tasr).


Handlovská samospráva pripravuje jarné upratovanie mesta pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Za najaktívnejší prístup pri čistení verejných priestranstiev, ktoré sa bude konať od 1. do 13. apríla, obyvateľov i odmení, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


Jarnému upratovaniu podľa nej predchádzalo to po zimnej údržbe. V predchádzajúcich dvoch týždňoch aktivační pracovníci vyzbierali viac ako desať kubických metrov odpadu, mesto so správcom mestských komunikácií a odpadového hospodárstva Hater-Handlová, spol. s r. o., zase za posledný týždeň odstránili viac ako 15 ton štrku a nečistôt. "Odpadu po zime je stále viditeľné množstvo, a preto mesto organizuje v spolupráci s obyvateľmi jarné upratovanie pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Naplánované je v dvoch etapách, v takzvanej južnej a severnej časti mesta, vrátane mestských častí Morovno a Nová Lehota," uviedla.       

Spoločnosť Hater-Handlová rozmiestni v každej časti 15 veľkokapacitných kontajnerov, kde môžu obyvatelia vkladať odpad z verejných priestranstiev. Mapu ich umiestnenia zverejnila radnica na webovom sídle mesta. V prípade, že si obyvatelia zorganizujú malú brigádu, odvoz odpadu si môžu zabezpečiť prostredníctvom linky jarného upratovania.      

V Handlovej podľa Paulínyovej vyhodnotia aj štyri lokality, kde sa organizovala brigáda. Najviac aktívne skupiny dostanú od mesta a spoločnosti po päť kusov okrasných drevín. "Súťaž spúšťa mesto aj na svojom facebooku, od 1. do 18. apríla do 10. hodiny môžu brigádnici pridávať fotografie z upratovania do správy. Fotka skupiny, ktorá získa najviac like, vyhrá obed s primátorom mesta," dodala.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Jarné upratovanie začína – v Trebišove pristavia veľkoobjemové kontajnery
Po zime je potrebné prostredie okolo seba poupratovať. Jarné upratovanie sa v týchto dňoch koná v mnohých mestách Slovenska, medzi ktoré patrí aj mesto Trebišov, v ktorom sa upratovanie zaháji 8. apríla 2016.
viac
13.04.2017
Posolstvo čistého životného prostredia sa šíri netradičným spôsobom
Na Námestí Andreja Hlinku boli v pondelok, 10. apríla 2017, umiestnené dva veľkokapacitné kontajnery naplnené odpadom. Aj takýmto nevšedným spôsobom chcú upozorniť na znečistené životné prostredie aktivisti z Občianskeho združenia GO SPACE spoločne s mestom Žilina.
viac
13.10.2017
V Handlovej začalo jesenné upratovanie
Ročne sa v meste vykonávajú dve celomestské upratovania. To prvé robili Handlovčania v apríli Počas jarného upratovania pod názvom „V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti“ spoločnosť HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o. odviezla 48,12 ton odpadu na skládku a autá zvážajúce odpad najazdili 867 km.
viac
08.01.2020
V B. Bystrici by v tomto roku malo pribudnúť 160 polopodzemných kontajnerov
Zber vianočných stromčekov od nádob na zber komunálneho odpadu sa v Banskej Bystrici začal už 6. januára a až do 9. februára sa budú zbierať raz týždenne. Od 10. februára priebežne podľa potreby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %