Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.09.2022 04:15

Za najlepšie riešenie podnetov občanov ocenili Trnavu a Malacky


Banner.


Podnety občanov riešili vlani najefektívnejšie Trnava a Malacky. V utorok im portál odkazprestarostu.sk udelil ocenenie Zlaté vedro určené pre najlepšie samosprávy za rok 2021.


"Pri hodnotení berieme do úvahy nielen pomer vyriešených podnetov, ale aj ich celkový počet a náročnosť," priblížila projektová manažérka portálu Barbora Peregrim. Vysvetlila, že samosprávy rozdelili podľa veľkosti do dvoch kategórií - na väčšie a menšie ako 20 000 obyvateľov.

Zlaté vedro za riešenie podnetov si spomedzi väčších samospráv odniesla Trnava. Druhé a tretie priečky obsadili mestské časti Bratislavy - Rača a Vrakuňa. Medzi menšími samosprávami pod 20 000 obyvateľov si najlepšie počínali Malacky, nasledované Púchovom a Sabinovom.

Tím Odkazu pre starostu hodnotil v osobitnej kategórii aj komunikáciu. V tejto oblasti sa spomedzi väčších samospráv najlepšie darilo magistrátu mesta Bratislava, za ním sa umiestnili Dubnica nad Váhom a Martin.

Medzi menšími samosprávami komunikovali najlepšie Malacky, ktoré si prvé miesto v obidvoch kategóriách odnášajú už po tretíkrát. Za nimi sa umiestnili Sabinov a Stará Ľubovňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2019
Odkazprestarostu.sk ocenil najlepšie samosprávy za rok 2018
Portál Odkazprestarostu.sk odovzdal 6. júna ocenenie Zlaté vedro ôsmim samosprávam, ktoré v roku 2018 dosiahli najlepšie výsledky v riešení podnetov a komunikácii s občanmi. Samosprávy pri hodnotení okrem týchto dvoch kategórií rozdelil aj podľa veľkosti.
viac
09.04.2020
Mestá a obce chcú informovať obyvateľov o opatreniach proti koronavírusu
Martin Kollárik z Inštitútu SGI, ktorý sa venuje výskumu v oblasti samosprávy a vedie portál Odkaz pre starostu, odpovedá na otázky, ako je táto služba užitočná v momentálnom krízovom období aj mimo neho.
viac
28.09.2021
Najlepšou samosprávou v rámci Odkazu pre starostu je Dubnica nad Váhom
Portál Odkaz pre starostu opäť rozdával samosprávam vysvedčenia. Za rok 2020 je v komunikácii s obyvateľmi najlepšou samosprávou nad 20-tisíc obyvateľov Dubnica nad Váhom.
viac
01.10.2022
Odkaz pre starostu hodnotil najlepšie samosprávy za rok 2021
Odkaz pre starostu hodnotil najlepšie samosprávy za rok 2021. Podnety od občanov najlepšie riešila Trnava, za komunikáciu si ocenenie odnieslo Hlavné mesto SR Bratislava. Medzi menšími samosprávami zvíťazili v obidvoch kategóriách už po tretí krát po sebe Malacky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %