Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.01.2024 08:00

Za odovzdaný elektroodpad väčších rozmerov môžu vyhrať nový elektrospotrebič


Ilustračná snímka: mesto Dubnica nad Váhom


Technické služby mesta Dubnica nad Váhom prichádzajú v úvode roka 2024 s ďalšou novinkou, prostredníctvom ktorej chcú obyvateľov motivovať k správnemu zhodnocovaniu elektroodpadu, obzvlášť toho nadrozmerného.


Stačí, ak obyvateľ s trvalým pobytom na území Dubnice nad Váhom počas otváracích hodín prinesie na zberný dvor nadrozmerný elektroodpad, napríklad chladničku, práčku, mrazák, televízor či mikrovlnnú rúru, vyplní formulár a bude zaradený do žrebovania o ceny. „V rámci odpadového hospodárstva sa Dubničanov snažíme dlhodobo motivovať, a to predovšetkým rôznym odmeňovaním. Aj toto je jeden zo spôsobov, ako môžeme pomáhať životnému prostrediu a ak sa nám už nepodarí predísť vzniku odpadu, chceme spoločnými silami dosiahnuť to, aby sme ho aspoň správne vyseparovali a zhodnotili,“ vysvetlila riaditeľka TSM Dubnica nad Váhom Vladimíra Klačanská. Aktivitu technických služieb víta aj vedenie mesta. „Oceňujem snahu kolegov z technických služieb mesta - teší ma, že sa na rôznych úrovniach snažia motivovať Dubničanov v separovaní vzniknutého odpadu a sú tak pozitívnym príkladom,“ zhodnotil primátor Peter Wolf.

Ako sa môžete zapojiť do súťaže? Stačí, ak počas roka prinesiete na zberný dvor v čase otváracích hodín nadrozmerný elektrospotrebič, vyplníte formulár a budete zaradení do žrebovania o ceny. Žrebovanie sa uskutoční dvakrát do roka. Losovanie za prvý polrok prebehne 1. júla 2024, v druhom polroku sa losovanie uskutoční 31. decembra 2024. Vylosovaní budú vždy 3 výhercovia, ktorí môžu vyhrať tieto ceny: 1. miesto mikrovlnná rúra, 2. miesto fén, 3. miesto rýchlovarná kanvica.

V závere minulého roka zaviedli technické služby mesta ďalšiu inováciu, prostredníctvom ktorej odmeňujú obyvateľov za odovzdaný použitý kuchynský olej a odpad. Pokiaľ na zberný dvor prinesie obyvateľ v priehľadnej a uzatvorenej nádobe 3 litre použitého kuchynského oleja, domov si odnesie 1 liter nového oleja. Pokiaľ príde s 1 litrom použitého kuchynského oleja a tukov, dostane zaň 1 liter octu. Za tri mesiace od zavedenia tejto služby vyzbierali Dubničania takmer 1000 l použitého kuchynského oleja a tukov.

Autor: (ts-Dubnica n/V, Ľubomír Bobák)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2019
Dubnica nad Váhom má svoj prvý komplexný náučný chodník
Informácie o pamiatkach a osobnostiach, o obyvateľstve, hospodárstve a prírodných podmienkach ponúka nový Náučný chodník dubnickým chotárom. Informačné tabule vedú od centra Dubnice nad Váhom až ku studničke na Medzihorí.
viac
06.06.2020
Novým systémom verejného obstarávania mesto ušetrí státisíce eur
Vedenie mesta Dubnica nad Váhom chce tovary a služby obstarávať transparentne, no najmä hospodárne. Na radnici preto vzniká samostatné oddelenie verejného obstarávania, ktoré všetky obstarávania centralizuje na jedno miesto.
viac
02.04.2022
Najstaršia obyvateľka mesta oslávila storočnicu
Najstaršou obyvateľkou mesta Dubnica nad Váhom je Perpeta Vašková, ktorá v pondelok 28. marca 2022 oslávila svoje 100. narodeniny! Perpeta sa narodila v roku 1922, žila a pracovala v Dubnici a jej úzkom okolí.
viac
15.07.2022
Mestský štadión má po 20 rokoch vynovený atletický ovál
Mestský štadión v Dubnici nad Váhom má novú atletickú dráhu. Štyristometrový atletický ovál so šiestimi dráhami odovzdali slávnostne do užívania v sobotu (9. 7.) v rámci víkendových majstrovstiev SR juniorov v atletike. Informovala o tom hovorkyňa Dubnice nad Váhom Veronika Valuchová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %