Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.03.2021 11:15

Za pozemky pod letnými terasami zaplatia žilinskí podnikatelia symbolické 1 euro


Letné terasy v Žiline. Snímka zdroj: (zilinak.sk).


Za pozemky pod letnými terasami v Žiline zaplatia podnikatelia v období od 1. apríla do 31. októbra 2021 symbolické jedno euro. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka o tom rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na minulotýždňovom rokovaní prostredníctvom videokonferencie.


Pripomenul, že nájomné zmenili mestskí poslanci na symbolické jedno euro v minulom roku. „Opatrenie má pomôcť prevádzkovateľom reštauračných služieb v Žiline, ktorým poklesli tržby v dôsledku prijatých protipandemických opatrení,” doplnil Miškovčík.

„Podľa platnej legislatívy mesta sa za terasy v Žiline neplatí poplatok, ale nájomné za pozemky pod letnými terasami v zmysle nájomnej zmluvy. Nejde teda o systém riešenia cez záber verejného priestranstva, čo je rozdiel oproti iným mestám na Slovensku,” vysvetlil hovorca mesta Žilina.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
26.10.2020
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok môžu prevádzkovať terasy aj v zime
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime. Mesto im v prípade záujmu predĺži platnosť rozhodnutí o umiestnení terasy a sedenia na pešej zóne a priľahlých uliciach.
viac
15.04.2021
Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy
Mesto Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy. Cieľom je zmiernenie negatívnych sociálno-ekonomických dôsledkov pandémie ochorenia COVID-19.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %