Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.10.2021 10:30

Za projekty, na ktoré dá Banská Bystrica tisíce eur, už možno hlasovať


Snímka zdroj: OnlySlovakia


Do 30. novembra je možné hlasovať v priestoroch Informačného centra v historickej radnici na Námestí SNP v Banskej Bystrici alebo v klientskom centre magistrátu za projekty v participatívnom rozpočte.


 Môže tak urobiť každý, kto dosiahne vek 15 rokov, má trvalý, prípadne prechodný pobyt v Banskej Bystrici, alebo v meste študuje. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.       

„Záujemcovia si vyberajú z ôsmich projektových návrhov, pričom svoj hlas môžu udeliť jednému, maximálne štyrom projektom. Tie, ktoré získajú najviac hlasov, budú v roku 2022 zrealizované vďaka vyčlenenej sume v mestskom rozpočte vo výške 40.000 eur,“ konštatovala Marhefková.       

V zozname projektov je sto nových stromov pre Banskú Bystricu, nové športové prvky pre mesto, fitness a workout ihrisko v komunitnej záhrade, revitalizácia parčíka cisárovnej Sissi a záchrana historických smútočných líp v časti mesta Medený hámor, ale aj osadenie cyklostojanov na Námestí SNP, Radvanská záhrada, a tiež Urpínske serpentíny – promenáda, múrik, lavičky a tiež projekt Zo „smetiska“ na ihrisko.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2020
Víťazom participatívneho rozpočtu je kvetinový erb mesta
Víťazom tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica je kvetinový erb mesta, obnova zábradlí a chodníkov. Projekt s názvom Urpínske serpentíny II. získal 162 hlasov. Informovala o tom Dominika Mojžišová z kancelárie banskobystrického primátora.
viac
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
22.12.2021
Banskobystričania rozhodli, že mesto zveľadí Urpínske serpentíny i parčík Sissi
O sumu 40 000 eur z participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica sa podelia projekty Urpínske serpentíny III., 100 nových stromov pre Banskú Bystricu, Radvanská záhrada a Revitalizácia parčíka cisárovnej Sissi.
viac
22.10.2022
Občania môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte
Obyvatelia Banskej Bystrice môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Banskej Bystrice Dominika Adamovičová s tým, že občania tak môžu urobiť do 11. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %