Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
29.02.2024 02:10

Začala sa prestavba hotela Šport na mestské byty


Snímka zdroj: google.com/maps)


V Spišskej Novej Vsi sa v týchto dňoch začali práce na prestavbe hotela Šport na mestské nájomné byty. Samospráva na sociálnej sieti informovala, že v stredu absolvovali zástupcovia radnice kontrolný deň, ktorý bol zameraný na začiatok rekonštrukcie priestorov stavby. Projekt si vyžiada takmer 1,1 m


"Aktuálne prebiehajú búracie práce na jednotlivých podlažiach," uviedlo mesto s tým, že o ďalšom priebehu rekonštrukcie bude verejnosť priebežne informovať. Na projekt získala samospráva prostriedky zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške viac ako 604.000 eur a ďalších takmer 353.000 eur je dotácia z Ministerstva dopravy SR. Zo svojho rozpočtu na tento účel vyčlenilo mesto približne 134.000 eur.         

Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik pre TASR potvrdil, že ak nenastanú nepredvídané okolnosti, práce by mali trvať desať mesiacov. Celkovo vznikne v budove hotela na ulici Terézie Vansovej 24 mestských bytov, prevažne jedno- a dvojizbových.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
V meste pribudne most cez Hornád a trasy pre cyklistov i chodcov
Nový projekt dopravnej mobility v Spišskej Novej Vsi by mal vyriešiť vzťahy motorovej a nemotorovej dopravy. Cieľom je vybudovať moderné cyklistické, pešie a imobilné komunikácie popri rieke Hornád a smerom do historického centra mesta.
viac
13.08.2019
Na budovanie cyklotrás chce mesto získať zdroje z IROP
Mesto Spišská Nová Ves chce v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu vybudovať viacero cyklotrás. Primátor Pavol Bečarik v tejto súvislosti uviedol, že samospráva podala žiadosti o pridelenie finančných prostriedkov dohromady na štyri projekty.
viac
25.11.2022
Vďaka eurofondom vznikne v meste Banícke námestie
V Spišskej Novej Vsi vznikne Banícke námestie s prepojením brehov Hornádu. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia výstavby a dopravy na mestskom úrade Milan Mucha s tým, že pôjde o prvok rekreačnej zóny v meste.
viac
31.01.2024
Spišská Nová Ves: V lokalite Šulerloch zrekonštruovali vojenský bunker
V prímestskej rekreačnej lokalite Šulerloch v Spišskej Novej Vsi nedávno pribudla nová atrakcia - zrekonštruovaný vojenský bunker typu ÚŽ-6. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %