Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.05.2022 09:30

Začala sa rekonštrukcia mosta medzi Slancom a Novým Salašom


Snímka zdroj: (KSK).


Košický samosprávny kraj (KSK) začal s rekonštrukciou mosta medzi obcami Slanec a Nový Salaš (okres Košice-okolie), ktorý prechádza ponad potok Bradlá. Stavbári rozšíria cestu a opravia prepadnutú vozovku po oboch stranách mosta.


Práce by mali byť ukončené v októbri tohto roka, informovala v pondelok hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Doprava na mieste je počas rekonštrukcie riadená dopravným značením, vozovka je zúžená po krajnici, most je však prejazdný. Rekonštrukcia za takmer 207 000 eur je realizovaná z krajského rozpočtu.

Most postavený v roku 1953 je v stavebno-technickom stave VI z celkového počtu VII stupňov, čo znamená veľmi zlý. "Na tomto moste došlo k prepadu časti vozovky po oboch stranách, čo ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky. Most má takmer 70 rokov, nebol stavaný na takú dopravnú záťaž, aká je v súčasnosti. Okrem toho má šírku iba približne šesť metrov, takže prejazd po ňom bol možný iba v jednom jazdnom pruhu. Súčasťou rekonštrukcie bude jeho rozšírenie tak, aby po ňom bolo možné prechádzať v oboch smeroch," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Na mostnom objekte došlo k degradácii na vtokovej časti mosta, teda k rozpadu mostných krídiel, ríms, prepadnutiu časti vozovky a uvoľneniu kotvenia bezpečnostného zariadenia. Stavebné práce budú zahŕňať aj sanáciu spodnej a hornej stavby, rekonštrukciu mostného zvršku a vybudovanie zaisťovacích betónových prahov v dne koryta potoka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Most Ružín by po rekonštrukcii mohli otvoriť 10. decembra
Práce na odstránení havarijného stavu mosta Ružín v týchto dňoch vrcholia. Ak zaťažovacia skúška dopadne dobre a stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie, prvé autá by cez most mohli prejsť 10. decembra 2017. Informoval o tom Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
29.11.2021
Košický kraj dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom
Košický samosprávny kraj (KSK) v týchto dňoch dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom v Trebišovskom okrese. Počas obnovy narazil zhotoviteľ na tekuté piesky, pôvodnú projektovú dokumentáciu tak museli prepracovať.
viac
23.11.2022
KSK zrekonštruoval most za obcou Novosad, práce stáli 219 000 eur
Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil v novembri rekonštrukciu mosta na ceste II/552 za obcou Novosad v okrese Trebišov. Jeho obnova sa začala v júni tohto roka a stála viac ako 219 000 eur, informoval v utorok Úrad KSK.
viac
29.12.2022
Zrekonštruovaný most v Sečovciach už slúži motoristom
Košický samosprávny kraj (KSK) po siedmich mesiacoch ukončil v Sečovciach komplexnú rekonštrukciu mosta cez miestny potok Trnávka na Širokej ulici. Pre motoristov aj peších je otvorený od 22. decembra. Informoval o tom v stredu hovorca KSK Michal Hudák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %