Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.02.2022 01:36

Začala sa výstavba úseku Vážskej cyklomagistrály do Piešťan


Ilustračná snímka: (tasr).


V priebehu 12 nasledujúcich týždňov by mal hranicu Trenčianskeho a Trnavského kraja pri Hornej Strede s mestom Piešťany spojiť nový úsek Vážskej cyklomagistrály. Stavenisko odovzdal investor Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v utorok realizátorovi.


V dĺžke 3,6 kilometra so šírkou tri metre postaví spoločnosť Strabag na hrádzi rieky Váh asfaltovú komunikáciu, ktorá bude mať podľa slov predsedu TTSK Jozefa Viskupiča jedno odpočívadlo so zázemím a s možnosťou nabitia smartfónov. Ide o prvý úsek cyklomagistrály na území TTSK. „Je určený na dochádzanie za prácou, tiež na cykloturistiku,“ povedal. Výstavba počíta s nákladom takmer pol milióna eur.

Jedným z hlavných cieľov TTSK v oblasti cyklistickej dopravy je podpora udržateľnej mobility. Vážska cyklomagistrála by mala tvoriť priame spojenie dôležitých priemyselných sídel Piešťany, Horná Streda, Sereď a Hlohovec v celkovej dĺžke 60 kilometrov. „Samotná cyklomagistrála je unikátny projekt, spájajúci Oravu s Komárnom. Získali sme nenávratný finančný príspevok na výstavbu ďalšieho úseku Sereď - Šúrovce a žiadame o podporu aj pre úsek Šúrovce - Siladice. Veríme, že nová cyklotrasa prinesie úžitok nielen v podobe ekologizácie dopravy, ale aj nárastu cestovného ruchu v Piešťanoch a ich okolí,“ uviedol Viskupič. TTSK pracuje aj na zámeroch ďalších úsekov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
13.04.2021
Prvý úsek Zemplínskej cyklomagistrály by mohol byť hotový do konca roka
Na obecnom úrade v Zálužiciach privítali vo štvrtok (8. apríla) predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku, poslanca NR SR Milana Potockého a tiež starostov obcí Hnojné, Jovsa, Kaluža, Klokočov, Kusín, Lúčky a Vinné.
viac
16.04.2021
TTSK vybuduje prvý úsek Vážskej cyklomagistrály z eurofondov
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na vybudovanie prvej zo štyroch častí Vážskej cyklomagistrály na svojom území.
viac
17.02.2023
Sereď a Šúrovce už spája nový úsek Vážskej cyklomagistrály
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dokončil výstavbu úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Sereďou a Šúrovcami v dĺžke 1,7 kilometra. Na jar bude pokračovať v jej predĺžení po most v Siladiciach. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %