Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
28.09.2022 10:35

Začala sa výstavba vstupnej brány do mestského parku


Snímka zdroj: (novohradske.sk).


Vo Fiľakove v okrese Lučenec sa začína realizácia projektu oplotenia mestského parku.


Samospráva stavenisko odovzdala vysúťaženému realizátorovi stavby v pondelok (26. 9.), pre pokračujúce rokovania so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) výstavbu rozdelila do dvoch etáp. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Samospráva s projektom oplotenia mestského parku začala napriek chýbajúcemu stavebnému povoleniu na celú stavbu. Problematické je podľa mesta ochranné pásmo ŽSR vedúce vedľa koľajníc, kde sa v zemi nachádza množstvo vedení. Mesto so železnicami naďalej rokuje, projekt sa však rozhodlo rozdeliť do dvoch etáp.

"V prvej etape mesto postaví medzi budovou gymnázia a B budovou repliku historickej brány, ktorá pôvodne stála pred gymnáziom. Práce budú zahrňovať aj terénne úpravy, kompletne sa zrekonštruuje i bočný vstup do gymnázia," priblížila Kováscová.

Druhá etapa projektu pozostáva z vybudovania samotného oplotenia parku, ktoré má prispieť k zvýšeniu bezpečnosti a lepšej ochrane verejného majetku. Oplotenie však mesto môže začať stavať až po ukončení rokovaní so ŽSR.

"Môžeme sa dostať do paradoxu, že budeme mať skôr hotovú vstupnú bránu ako oplotenie. Verím, že na jar budúceho roka bude celý projekt za takmer 220 000 eur dokončený," skonštatoval primátor mesta Attila Agócs.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2020
Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa
Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.
viac
22.03.2022
Areál MiniZoo vo Fiľakove je opäť atraktívnejší
V rámci príprav na novú sezónu prešiel areál MiniZoo v mestskom parku vo Fiľakove počas marca niekoľkými zmenami. Pribudli v ňom umelecké rezbárske sochy, nové hracie prvky i mobiliár.
viac
08.07.2023
Samospráva plánuje zrekonštruovať ihrisko v mestskom parku
Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove na svojom júnovom zasadnutí schválilo zámer zrekonštruovať športové ihrisko v parku, nachádzajúce sa za budovou gymnázia. Na tento účel mesto požiadalo o dotáciu Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI).
viac
16.08.2023
V mestskom parku pribudlo nové oplotenie i replika historickej brány
Vo Fiľakove v okrese Lučenec dokončili projekt výstavby oplotenia a vstupnej brány mestského parku. Zrekonštruovaný verejný priestor samospráva do užívania slávnostne odovzdala v sobotu (12. 8.) počas osláv Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %