Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
11.10.2023 08:55

Začína sa rekonštrukcia strechy a stropu na ZŠ Bajkalská v Prešove


Zdroj - foto: archív ZŠ Bajkalská v Prešove


Už v najbližších dňoch sa začne s prácami na rekonštrukcii strechy a stropu v pavilóne B na ZŠ Bajkalská, ktoré sú dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Mesto Prešov dnes odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi.


 

Z dôvodu nevyhovujúceho stavu strechy a stropu v pavilóne B na ZŠ Bajkalská v Prešove sa už v najbližších dňoch pristúpi k ich rekonštrukcii. Zhotoviteľom stavby „Rekonštrukcia strechy a stropu na ZŠ Bajkalská“ je registrovaný sociálny podnik Fruit and berry products s. r. o.

Na základe zmluvných podmienok má byť výstavba ukončená do polovice januára 2024. Realizácia je financovaná z vlastných zdrojov mesta vo výške 175 405,98 €.

Zo statického hľadiska je objekt stabilný, avšak na viacerých miestach vykazuje stavebné kazy, ktoré si vyžadujú riešenie. V rámci prác dôjde k demontáži fotovoltických panelov zo striech, rekonštrukcii strešnej krytiny, spätnej montáži fotovoltických panelov a oprave stropu v interiéri tried v pavilóne B.

Vyučovanie na ZŠ Bajkalská bude počas rekonštrukcie prebiehať bez obmedzení v plnom rozsahu.

 

Autor: (ts-mesto Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2017
Na pokračovanie obnovy zvonice získalo mesto dotáciu 29 000 eur
V Spišskej Belej pokračujú v rekonštrukcii renesančnej zvonice na námestí z roku 1598. Vlani na pamiatke kompletne zrekonštruovali strechu.
viac
12.11.2018
Bazén Šťuka je po vynovení opäť otvorený
Dobrá správa pre plavcov - Prešovčania môžu od soboty 10. 11. opäť využívať školský bazén Šťuka pri Základnej škole Mirka Nešpora.
viac
12.09.2020
Po vyše dvadsiatich rokoch sa jedáleň v ZŠ M. Hodžu dočkala rekonštrukcie
Viac ako dve desaťročia čakala jedáleň Základnej školy M. Hodžu na Podjavorinskej ulici na rekonštrukciu. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto ju úspešne ukončila na začiatku tohto školského roka.
viac
28.12.2020
Chátrajúci kaštieľ vo Vysočanoch sa dočkal obnovy
Chátrajúci kaštieľ pravdepodobne z druhej polovice 16. storočia vo Vysočanoch (okres Bánovce nad Bebravou) sa dočkal obnovy. Pamiatku sa podujal zachrániť súkromný vlastník i s pomocou Ministerstva kultúry SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %