Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
12.10.2023 01:55

Začína sa štúdium práva pre samosprávu


Ilustračná snímka


ZMOS na základe podpísaného Memoranda o spolupráci v oblasti vzdelávania s Central European Education Institute pripravil štúdium LL.M. – Právo vo verejnej správe. Nový kurz začína v piatok 13. októbra 2023. Pre členov ZMOS za zvýhodnených podmienok.


Program je určený vedúcim funkcionárom a odborným pracovníkom štátnej správy, vyšších územných celkov, miestnej samosprávy na všetkých stupňoch riadenia, manažérom firiem a spoločnosti, pracovníkom profesijných organizácií, odborníkom z právnej problematiky, ako aj záujemcom o štúdium v oblasti zvyšovania právneho vzdelania.

Podrobnejšie informácie si prečítajte TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2017
Fiškálna decentralizácia nie je prekážkou pri budovaní sociálneho štátu
„Naplnenie princípov fiškálnej decentralizácie, ktorá bola pokračovaním procesu decentralizácie verejnej správy, nepovažujeme za prekážkou pri budovaní sociálneho štátu, naopak v mnohých oblastiach tomuto procesu pomáha,“ myslí si podpredseda ZMOS Jozef Turčány.
viac
03.03.2020
ZMOS skúma financovanie komunálu
Združenie miest a obcí Slovenska začalo v pondelok (2. 3.)s ďalším prieskumom. Sústredíme sa na postoje starostov a primátorov k financovaniu samospráv. Prieskumom kvantifikujeme postoje štatutárnych predstaviteľov samospráv k súčasnému financovaniu a tiež alternatívnym formám financovania komunálu.
viac
16.04.2020
ZMOS skúma elektronickú komunikáciu v samospráve
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v ďalších prieskumoch. Aktuálne začína ďalší prieskum smerovaný medzi primátorov a starostov.
viac
06.05.2020
Rozpočet je nástroj riadenia miest a obcí
Združenie miest a obcí Slovenska sa v nedávnom prieskume sústredilo na vnímanie rozpočtov komunálu. Z prieskumu okrem iného vyplýva, že rozpočet mesta či obce nie je iba základný ekonomický zákon každej samosprávy. Pre veľkú skupinu starostov a primátorov predstavuje aj nástroj finančného riadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %