Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.11.2016 11:19

Začína sa Týždeň vedy a techniky na Slovensku


Pozvánka.


Prednášky, súťaže, festivaly, workshopy a iné podujatia, čakajú na záujemcov v rámci trinásteho ročníka Týždňa vedy a techniky na Slovensku.


Podujatie sa začína dnes a potrvá do nedele 13. novembra. Mottom podujatia je "zaži vedu naživo".      

Slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky sa dnes uskutoční na Bojnickej 3 v Bratislave v Zážitkovom centre vedy Aurelium. Pri tejto príležitosti bude centrum prvýkrát oficiálne otvorené aj pre verejnosť.      

Pre verejnosť sú počas Týždňa vedy a techniky pripravené napríklad prednášky v rámci podujatia Utorok s chémiou, interaktívna výstavu Veda netradične spolu s prehliadkou bádateľských projektov študentov stredných škôl v rámci Festivalu vedy a techniky AMAVET. Viac informácií o pripravovaných podujatiach nájdu záujemcovia na www.tyzdenvedy.sk.      

Hlavným organizátorom Týždňa vedy a techniky je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v  spoločnosti.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
03.11.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Vzdelávanie, veda, výskum a vývoj
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na vzdelávanie, veda, výskum a vývoj.
viac
24.11.2020
Týždeň otvoreného vládnutia 2020 prináša online prezentácie a workshopy
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva samosprávy – mestá, obce, samosprávne kraje - na zaujímavé a užitočné online prezentácie a workshopy, ktoré sa uskutočnia v rámci Týždňa otvoreného vládnutia 2020.
viac
02.08.2021
Rezort školstva: vznikla expertná skupina pre duševné zdravie
Venujte pozornosť duševnému zdraviu. Táto výzva nebola nikdy taká aktuálna ako práve v dobe pandémie a v období po nej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %