Nedeľa 16.06.2024
Dnes má meniny 
Blanka, Bianka
°C
22.05.2024 07:50

Záhradu pri Liptovskej galérii premenia na oddychový priestor


Snímka zdroj: Visit Liptov


Záhradu pri Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši zmenia na oddychový priestor. Radnica v ňom bude okrem piknikov organizovať aj niektoré mestské podujatia. Otvorenie plánujú na sobotu 1. júna, keď je Deň detí a Víkend otvorených parkov a záhrad.


TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Perďoch Čapčíková. Rodiny aj partie priateľov chcú podľa hovorkyne prilákať príjemným programom. "Rokujeme aj s miestnymi podnikateľmi, ktorí by od júna až do konca leta ponúkali sedem dní v týždni piknikové koše naplnené rôznymi dobrotami, domácimi nátierkami, koláčikmi a limonádami. Záujemcovia by si mohli zakúpiť vopred pripravený kôš alebo by si občerstvenie na piknik pripravili doma a priniesli so sebou," priblížil primátor Ján Blcháč.

Prostredie galerijnej záhrady mesto zveľadí. Umiestni tam malé javisko a sedenie. Do budúcna plánujú aj väčšie investície, aby záhrada spĺňala štandardy mestských parkov. "Ide napríklad o vybudovanie spevnených plôch, úpravu vstupov alebo výsadbu drevín a záhonov. Tento priestor má veľký potenciál, ktorý sa budeme snažiť naplniť," uviedol strategický manažér radnice Ján Blcháč mladší.         

Pozemky okolo galérie vlastní viacero majiteľov, mesto s nimi nadviazalo spoluprácu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2019
Zóna 22 minút 50,28 sekundy
Zóna 22 minút 50,28 sekundy (čas, ktorý uplynie medzi svitaním alebo západom slnka od najvýchodnejšieho po najzápadnejší bod Slovenska) je prvým z projektov LGPMB, v ktorom sa snažíme podchytiť a zároveň workshopovým spôsobom zverejniť všetky úrovne galerijnej práce.
viac
31.01.2020
Pozvánka na výstavu Viktórie Lengyelovej – Transcend the spectacle
V Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa sa 28. januára konala vernisáž výstavy Viktórie Lengyelovej – Transcend the spectacle. Výstava je pre verejnosť otvorená od 29. januára do 7. marca 2020.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
12.10.2023
Ján Kudlička - Dlhá cesta krajinou v LGPMB
Výstava k životnému jubileu ružomberského výtvarníka Jána Kudličku (*1948) predstavuje tohto autora formou odvolávok na niekoľko dôležitých cyklov jeho tvorby od konca 60. rokov 20. storočia až (doslova) po dnešné dni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %