Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
15.05.2019 01:10

Zákaz hazardných hier na území obce bude naďalej podmienený petíciou


Ilustračná snímka, zdroj: casino partouche


Zákaz hazardných hier na území obce bude naďalej podmienený petíciou občanov. Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok odmietli novelu zákona o hazardných hrách z dielne OĽaNO a ďalších opozičných poslancov.


Obciam tak nebude umožnené prijať všeobecne záväzné nariadenie zakazujúce hazardné hry na svojom území aj bez predchádzajúcej povinnosti občanov predložiť petíciu.

Opoziční poslanci tvrdili, že podmieňovanie hlasovania o úplnom zákaze hazardu na území obce existenciou petície, ktorú musí podpísať podľa nich veľmi vysoké percento obyvateľov, sťažuje a v niektorých prípadoch znemožňuje reguláciu hazardu.       

"Výsledkom je, že nie je možné zabezpečiť včasnú ochranu záujmov obyvateľov obce a zabraňovať tak negatívnym dôsledkom hazardu," uviedli predkladatelia s tým, že obdobné právne úpravy v iných členských štátov Európskej únie nepodmieňujú zákaz hazardu existenciou petície obyvateľov obce.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu
Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.
viac
28.03.2018
Petičný výbor zabojuje za zachovanie zákazu hazardu v Bratislave
Zástupcovia petičného výboru na čele s predsedom a zároveň primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom dnes deklarovali, že sú odhodlaní bojovať za to, aby zákaz hazardu v Bratislave ostal aj naďalej v platnosti.
viac
13.07.2019
Petíciu za zákaz reťazí pre psov podpísalo 50-tis. ľudí
Občianske združenie Sloboda zvierat v piatok odovzdalo Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR petíciu za zákaz držania psov na reťazi. Rezort potvrdil, že sa petíciou bude zaoberať tak, ako mu to ukladá zákon.
viac
18.12.2020
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 na svojom území hazard
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 umiestnenie herní a kasín na svojom území. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách pre obchod a služby, budovách pre kultúru a na verejnú zábavu, či v bytových domoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %