Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.09.2020 08:10

Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“


Banner.


Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.


Projekt je organizovaný pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Vyvrcholenie školských aktivít sa spája s termínom 16. október 2020, kedy si pripomíname Svetový deň potravín.

Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE. Všetci učitelia a žiaci základných škôl na Slovensku môžu až do 16. októbra 2020 tvorivo pracovať s tematikou potravín, zdravého stravovania a budovania zdravého životného štýlu a dopadu výroby a spotreby potravín na životné prostredie a hrať o zaujímavé finančné ceny pre školy a vecné ceny pre jednotlivcov. Počas vyučovania a aj po jeho skončení v rámci školských klubov, prípadne formou elektronického vyučovania, sa školy môžu zapojiť do štyroch aktivít:

1. súťažno-vzdelávacej aktivity „HOVORME O JEDLE",

2. výtvarnej súťaže "CHUTNÉ MAĽOVANIE",

3. literárnej súťaže "POTRAVINOVÁ SEBESTAČNOSŤ NIE JE IBA PRÁZDNA FRÁZA",

4. fotografickej súťaže "OČAMI GURMÁNA".

Všetky štyri aktivity môžu prebudiť v žiakoch nielen tvorivého ducha, ale aj zvýšiť povedomie o významne správnych stravovacích návykov, o pestovaní poľnohospodárskych plodín, chove zvierat a výrobe potravín.

Cieľom HOVORME O JEDLE je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia, regionálny rozvoj a zamestnanosť. Veríme, že aktivita HOVORME O JEDLE podporí aj záujem škôl využiť možnosť na zaradenie nového voliteľného predmetu o zdravej výžive do vyučovacieho procesu. Túto možnosť majú základné školy po prvý krát v školskom roku 2020/2021.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre MŠ a ŽŠ
Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR na svojom webovom sídle zverejnilo „Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre materské a základné školy."
viac
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
21.10.2020
Do škôl už nastúpili podporné tímy psychológov a asistentov
Do materských, základných a stredných škôl už nastúpili podporné tímy – asistenti učiteľa, pedagogickí asistenti, školskí psychológovia, sociálni psychológovia a školskí sociálni pedagógovia vďaka národnému projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %