Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
31.10.2018 05:25

Zámok bude počas novembra a decembra otvorený dlhšie


Bojnický zámok


Bojnický zámok bude pre návštevníkov otvorený o hodinu dlhšie. Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice tak sprístupní svoje priestory návštevníkom už od 9.00 h, zmena sa týka novembra a decembra tohto roka, informovala jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.


"SNM- Múzeum Bojnice sa pre tento krok rozhodlo s cieľom vyhovieť predovšetkým organizovaným skupinám návštevníkov a umožniť im prehliadku zámku aj v skorších hodinách tak, aby počas dňa stihli absolvovať aj ostatné atrakcie a navštíviť zaujímavé miesta v Bojniciach a okolí. Aj touto formou sa snažíme podporovať cestovný ruch a zvyšovať návštevnosť regiónu," uviedla Gordíková.       

Do konca tohto kalendárneho roka sa bude prvá prehliadka zámockej expozície začínať o 9.00 h. Múzeum bude aj naďalej pre verejnosť otvorené denne okrem pondelka s posledným vstupom o 15.00 h.         

"Bojnický zámok návštevníkom neprináša len upravené otváracie hodiny. Veľkou zmenou postupne prechádzajú aj jednotlivé časti expozície múzea. Po Zlatej spálni a Sieni neviest predstaví múzeum čoskoro takzvaný Galerijný okruh, ktorý popri klasickom umení ponúkne aj slovenskú modernu a diela miestnych umelcov. Galerijný okruh uzavrie glyptotéka prezentujúca sochy v priestore jedinečnej Stĺpovej siene," dodala kultúrno-propagačná manažérka múzea.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Na Bojnickom zámku upália bosorku
Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice tento rok počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel predstaví tajomný príbeh Vladislava Opoľského. Medzinárodný festival duchov a strašidiel prinesie každoročnú dávku tajomna a strachu v termínoch 27. 4. – 1. 5. 2017 a 3. 5. – 6. 5. 2017.
viac
09.12.2020
K vianočnej výzdobe Bojnického zámku môžu prispieť i návštevníci
Priestory Bojnického zámku sa zaplnili vôňou ihličia, leskom vianočných ozdôb a stromčekmi. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice opätovne pripravilo sviatočné prehliadky zámku, k atmosfére môžu prispieť i samotní návštevníci.
viac
21.04.2021
Novinkou na Bojnickom zámku je multimediálna projekcia
Slovenské národné múzeum (SNM) -Múzeum Bojnice v utorok opäť otvorilo brány Bojnického zámku pre širokú verejnosť.
viac
27.03.2023
Bojnický zámok bude od apríla pre verejnosť otvorený dlhšie
Bojnický zámok bude od apríla otvorený pre verejnosť dlhšie. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice predĺži otváracie dni aj hodiny. Informovala o tom PR manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %