Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.07.2020 08:20

Zapojte sa do druhého kola prieskumu európskej nadácie EUROFOUND


Ilustračná snímka.


Tripartitná agentúra Európskej únie prichádza s druhým prieskumom zameraným na monitorovanie vplyvu súčasnej pandémie na naše osobné a pracovné životy s cieľom porovnať súčasné obdobie po pandémii s obdobím, kedy sa uplatňovali reštriktívne opatrenia.


Nadácia EUROFOUND spustila prvé kolo rozsiahleho on-line prieskumu „Život, práca a COVID-19“ v celej Európskej únii 9. apríla 2020 s cieľom zachytiť okamžité hospodárske a sociálne účinky krízy COVID-19. Takmer po troch mesiacoch prichádza s druhým kolom prieskumu s cieľom porovnať súčasné obdobie, kedy sa ekonomika a spoločnosť začínajú opätovne „otvárať“ s obdobím  počas pandémie, kedy sa uplatňovali reštriktívne opatrenia.

Zapojiť do druhého kola prieskumu sa môžete prostredníctvom online dotazníka TU (dotazník je dostupný v slovenčine). Vyplnenie dotazníka nebude trvať viac ako 10 minút.

Výsledky prvého kola prieskumu, v rámci ktorého poskytlo svoje odpovede viac ako 85 000 respondentov, naznačujú, ako táto pandémia ovplyvnila kvalitu života, pracovné podmienky, zamestnanosť a širšiu spoločnosť v celej Európe. Viac informácií o výsledkoch prieskumu nájdete v príspevku prvé zistenia na webovej stránke nadácie EUROFOUND.

Európska nadácia pre zlepšovanie životných a pracovných podmienok (Eurofound) je tripartitná agentúra Európskej únie, ktorej úlohou je poskytovať poznatky na pomoc pri rozvoji lepšej sociálnej politiky, politiky zamestnanosti a politík súvisiacich s prácou. Nadácia Eurofound bola zriadená v roku 1975 nariadením Rady (EHS) č. 1365/75, aby prispievala k plánovaniu a navrhovaniu lepších životných a pracovných podmienok v Európe.

Súvisiace oznamy ZMOS: Zapojte sa do prieskumu európskej nadácie EUROFOUND

Zdroj: EUROFOUND

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Veľká nespokojnosť so stavom demokracie v SR ženie ľudí k extrémizmu
Až 40 % ľudí považuje kvalitu demokracie na Slovensku za skôr zlú až mizernú. Naopak, spokojných so stavom demokracie je iba približne štvrtina Slovákov (26 %).
viac
10.08.2020
Formujte budúcnosť Dohovoru primátorov a starostov v EÚ!
Európska komisia ako jeden z iniciátorov „Dohovoru primátorov a starostov o klíme a energetike v EÚ“ spustila prieskum zameraný na formovanie budúcnosti dohovoru.
viac
27.07.2021
Najvyššie kontrolné inštitúcie v EÚ zareagovali na pandémiu rýchlo
Jedným z mnohých dosahov pandémie covid-19 je i to, že pandémia tiež zásadne ovplyvnila prácu najvyšších kontrolných inštitúcií EÚ. Tie reagovali rýchlo a na posúdenie a kontrolu reakcie na krízu pridelili značný objem prostriedkov.
viac
12.07.2022
Žilinčania sa môžu zapojiť do plánu rozvoja mesta v dotazníkovom prieskume
Žilinčania sa môžu zapojiť prostredníctvom dotazníkového prieskumu do tvorby Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) 2021 – 2027 s výhľadom do roku 2030.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %