Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
18.12.2021 10:55

Zapojte sa do súťaže Záhrada, park a detail roka 2021


Parkové úpravy v obytnom súbore Jarabinky, 2. miesto v kategórii Park roka 2020, Foto: Andrea Prievalská


Založili ste v uplynulom roku vo Vašom meste alebo obci nový park ? Zrekonštruovali ste námestie, sídliskový vnútroblok alebo inú plochu zelene? Prihláste ich do súťaže Záhrada, park a detail roka 2021.


Na podporu propagácie kvalitných výsledkov práce záhradných a krajinných architektov, realizačných firiem, dodávateľov a v neposlednom rade aj  osvietených investorov vyhlasuje Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu od roku 2015  súťaž Záhrada, park a detail roka.

Cieľom súťaže je prezentovať a propagovať kvalitné diela záhradnej a krajinnej tvorby z hľadiska ich estetickej hodnoty a technickej kvality prevedenia, ale aj z hľadiska ich spoločenského významu a prínosu.

Diela prihlásené do súťaže hodnotí päťčlenná odborná porota, ktorú menuje správna rada SZKT a je zložená z autorizovaných krajinných architektov, zástupcov odborného školstva, odborníkov z praxe.

Prihlásenie sa do súťaže nevyžaduje žiadne mimoriadne úsilie a účasť v súťaži nie je spoplatnená.

- dielo do súťaže môže prihlásiť autor projektu, realizátor alebo investor

- súťažiť môžu diela, ktorých realizácia bola ukončená minimálne 1 rok pred prihlásením do súťaže a diela nie staršie ako 5 rokov od ukončenia realizácie

- jeden účastník môže do súťaže prihlásiť maximálne 1 dielo v každej kategórii

A aké benefity prinesie súťažiacim ? Predovšetkým je to šírenie dobrého mena tvorcov ale aj investorov, ktorými sú najčastejšie mestá a obce.

V prípade úpravy verejných priestranstiev prináša účasť v súťaži zvýšený záujem odbornej i laickej verejnosti nielen o upravenú plochu, ale aj záujem o  obec či mesto, v ktorom príkladné dielo krajinárskej architektúry vzniklo.

Príklady dobrej praxe sú inšpirujúce a obyvateľmi i návštevníkmi obce sú pozitívne vnímané. Upravená plocha sa dostáva do pozornosti verejnosti, ale hlavne kultivuje, motivuje a vzdeláva – ukazuje širokej verejnosti, čo je kvalitná krajinná architektúra.

Podmienky súťaže a tlačivá prihlášok sú zverejnené na webovej stránke Spoločnosti pre záhradnú a krajinnú tvorbu https://www.szkt.sk/sutaz-zahrada-park-a-detail-roka/zahrada-park-detail-roka-2021/

Prihlášky diel za rok 2021 prijímame až do 31. marca 2022.

Informácie: kancelaria@szkt.sk

 

 

 

 

Autor: Ing. Libuše Murínová, Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.12.2020
Mesto hodnotí tento rok z pohľadu investícií ako úspešný
Mesto Lipany hodnotí tento rok napriek okolnostiam v súvislosti s koronakrízou ako úspešný. Ako uviedol jeho primátor Vladimír Jánošík, očakával väčšie výpadky v podielových daniach, ktoré sa podľa jeho slov našťastie nenaplnili.
viac
19.04.2021
Petržalka spúšťa súťaž o najkrajšiu predzáhradku i komunitnú záhradu
Bratislavská Petržalka spúšťa súťaž o najkrajšiu predzáhradku. Súťaží sa v troch kategóriách. Zapojiť sa môžu predzáhradky vytvorené s aj bez pomoci mestskej časti, rovnako tak aj komunitné záhrady.
viac
02.06.2021
Zapojte svoje mesto do tretieho ročníka súťaže Enviromesto 2021
Ministerstvo životného prostredia v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia opäť prinášajú šancu slovenským sídlam zapojiť sa do národnej súťaže Enviromesto 2021.
viac
22.09.2021
Záhradní a krajinní architekti udelili ceny najlepším súťažným dielam
Desiatky architektov, ale i investorov a zástupcov samospráv sa stretli 7. septembra v Nitrianskej synagóge na slávnostnom vyhodnotení súťaže Záhrada, park a detail roka 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %