Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
14.01.2023 12:05

Zasadala Sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS


Ilustračná snímka


Na štvrtkovom rokovaní Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS, ktoré sa konalo v Dudinciach, bolo prijatých niekoľko uznesení k cestovnému ruchu a regionálnemu rozvoju v území. Témou rokovania boli aj eurofondy a plán obnovy.


Za účasti za účasti riaditeľa Odboru regionálnej spolupráce v cestovnom ruchu Sekcia cestovného ruchu Ministerstva dopravy SR Františka Moronga a predsedníčky Asociácie organizácií cestovného ruchu Michaeli Sendekovej členovia sekcie prerokovali aktivity a financovanie oblastných organizácií, pripravovanú novelu zákona o podpore cestovného ruchu, pripravovanú stratégiu cestovného ruchu, potrebu zavedenia komplexnej evidencie ubytovaných hostí vo všetkých typoch a zariadeniach „eVisitors“, miestnej dani z ubytovania, ako aj o eurofondoch a výzvach plánu obnovy a odolnosti, ktoré sú významným zdrojom financovania regionálneho rozvoja. Sekcia prerokovala ja plnenie uznesení a priorít 33. snemu ZMOS oblasti eurofondov, cestovného ruchu, regionálneho rozvoja a rozvoja vidieka.

Členovia sekcie sa s prerokovanými závermi obrátia na Radu ZMOS, budú požadovať stretnutie ZMOS s rezortom dopravy na vyššej úrovni k zavedeniu celoplošného komplexného systému evidencie ubytovaných hostí „eVisitors“ a schválenie svojho iniciatívneho návrhu na založenie online platformy ZMOS pre eurofondy pre efektívne a cielené čerpanie eurofondov.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2018
Michal Sýkora: Podpora cestovného ruchu pomáha regiónom
Združenie miest a obcí Slovenska víta aktivity zamerané na podporu cestovného ruchu. Predseda združenia Michal Sýkora v nich vidí konkrétnu podporu miestnej ekonomiky aj regionálnej prezentácie.
viac
23.09.2020
Komuniké z Predsedníctva ZMOS a Rady ZMOS
V poradí 6. zasadnutie Predsedníctva ZMOS sa uskutočnilo tesne pred rokovaním Rady ZMOS. Mnohé jeho závery boli následne prerokované na popoludňajšom rokovaní Rady ZMOS.
viac
02.06.2021
Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu
Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.
viac
13.09.2023
ZMOS chce polovicu zdrojov z EÚ presunúť na participatívne projekty
Združenie miest a obcí Slovenska chce presunúť polovicu európskych zdrojov z dopytových na participatívne projekty do regiónov. Po rokovaní Rady ZMOS a jej komôr to v utorok uviedol predseda združenia Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %