Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.12.2019 02:25

Zastupiteľstvo KSK schválilo pomoc 100-tis. eur pre mesto Prešov


Snímka zdroj: kosicednes.sk


Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) schválilo v pondelok nenávratnú finančnú výpomoc pre mesto Prešov v sume 100-tis. eur. Ide o pomoc obyvateľom Prešova, ktorých postihla tragická udalosť výbuchu plynu na ulici Mukačevskej ulici v piatok 6. decembra.


Za uznesenie hlasovalo 47 poslancov, nikto nehlasoval proti ani sa nezdržal. Návrh predložil poslanec Emil Ďurovčík.       Plyn vybuchol v 12-podlažnej bytovke na prešovskej Mukačevskej ulici. Nešťastie si vyžiadalo viacero ľudských životov a desiatky zranených. Košickí krajskí poslanci si na úvod zasadnutia uctili obete tejto tragédie minútou ticha.       

Uznesenie nehovorí, z akého zdroja má ísť finančná pomoc. Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku pôjdu financie pravdepodobne z rezervného fondu. "Ja som už minulý týždeň komunikoval s predsedom Prešovského samosprávneho kraja o nejakej forme výpomoci. My sme mohli poskytnúť túto pomoc aj bez toho, aby sa to odhlasovalo v zastupiteľstve. Čiže, na túto pomoc sme boli pripravení, avšak poslanci prejavili vôľu a som rád, že sme sa v tomto zhodli," uviedol Trnka.  hol

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
Poslanci schválili finančný dar 10-tis. eur pre mesto Prešov
Ružomberskí mestskí poslanci na stredajšom rokovaní schválili nenávratnú finančnú pomoc pre mesto Prešov v sume 10-tis. eur. Ide o peniaze pre obyvateľov Prešova, ktorých v piatok 6. decembra postihla tragická udalosť výbuchu plynu na Mukačevskej ulici.
viac
17.12.2019
Mesto Skalica zrušilo ples aj novoročný ohňostroj
Mesto Skalica zrušilo ples, ktorý sa mal uskutočniť 11. januára 2020, a takisto sa neuskutoční novoročný ohňostroj. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.
viac
30.04.2020
Hmotné rezervy KSK pomôžu pri zabezpečení ochranných pomôcok v kraji
Košickí krajskí poslanci vo štvrtok schválili zmenu doterajšej obchodnej spoločnosti ORID na Hmotné rezervy Košického samosprávneho kraja, s. r. o.
viac
23.08.2021
Zastupiteľstvo KSK nanovo schválilo 30 000 eur na pomoc južnej Morave
Finančnú pomoc v sume 30 000 eur Juhomoravskému kraju, ktorý 24. júna postihlo ničivé tornádo, v pondelok opätovne schválilo Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %